Kako izbrati vrtni žar?
14.08.2022 | Uredništvo

Kako izbrati vrtni žar?

Konec tedna uživajte v peki zrezkov, kuhanju enolončnic ali zabavah s fondijem. Rezultat pečenja na žaru bo odvisen od vaše domišljije, spretnosti in skrivnega recepta. Odkrijte svoj žar za zabavo in uživanje. Presenetite svoje goste.

  • izberite lokacijo - vgradna ali samostoječa, na nogah, kolesih ali na mizi
  • upoštevajte velikost in dodatke
  • izberite način ogrevanja
    • klasična - za oglje ali les, namenjena za žar
    • plin - miza, vrt na kolesih, prenosni turistični ali kamping
    • električni - enostaven za uporabo in vzdrževanje
  • ustvarite prostor za shranjevanje

Peka na žaru je igra zaradi številnih orodij in dodatkov. Zmešajte dobro voljo, začimbe, pijačo in lastno skrivnost žara.



Vgradni fiksni vrtni kamini in žari

Vgradni fiksni vrtni kamini in žari

Izbirajte med veliko izbiro masivnih vrtnih kaminov in žarov. So brezčasni, ne izgubijo svojega šarma. Vgradni kamini in žari so primerni za pokrite terase in verande ter za ljubitelje vonja po gorečem drvu in premogu. Vedno jih morate imeti na zalogi. Za varno shranjevanje drv in premoga na vrtu ne pozabite:

  • klasični zaboji in škatle za shranjevanje
  • leseno ali pločevinasto zavetje do stene, do ograje, do vrtne hiše
  • elegantna košara za ognjišče iz kovine, protja, jute ali klobučevine
  • eno- ali večkolesni transportni voziček
  • lesena ali pločevinasta dizajnerska shramba za les v funkciji mize
  • priročna polica, lesena omarica
  • vrtna škatla za shranjevanje
  • vrtna hiša
  • vgradni kamin je klasičen oblikovalski dodatek, masivno vrtno kurišče in žar imata običajno stabilno konstrukcijo iz kovine, betona, opeke ali kamna, kamin je takoj pripravljen za kuhanje, pečenje, žar in dimljenje, masivni kamin lahko uporabite kot dodatno ogrevanje za podaljšanje sezone na terasi ali v Gazebo kamini in žari oddajajo prijetno sevalno toploto z vonjem po dimu
  • vgradni kamin in žar je prostorsko zahtevnejši, fiksnega kamina ni mogoče premikati, potrebno je pripraviti in pravilno shraniti drva in premog za žar, značilna je višja nabavna cena

Okrogle keramične rešetke

Okrogle keramične rešetke

Moderni okrogli keramični žari so odlična izbira za pečenje na žaru, peko in peko na oglju. Zaprt keramični žar ohranja visoko temperaturo in jo enakomerno porazdeli v notranjosti. Porabi približno tretjino do polovico manj premoga kot navaden žar. Lahko se segreje na temperaturo 350-420 °C. Je samočistilna - maščoba in ostanki hrane sežgejo v notranjosti.

  • Keramični okrogli žar je eleganten dodatek vrtu s pridihom luksuza. Okrogla rešetka omogoča pečenje, žar in kuhanje v enem. Odlikuje ga enostavno vzdrževanje in čiščenje. Dolgo časa ohranja toploto pripravljenih jedi.
  • okrogel žar je treba pospraviti po sezoni višja cena postavitve

Keramični žari

Plinski žari

Plinski žari

Glede na velikost in opremo lahko plinski žari popolnoma nadomestijo kuhinjo. Omogočajo priročno kuhanje, pečenje na žaru, praženje, pripravo fondija. Nastavljeno temperaturo enostavno vzdržujemo v zaprtem prostoru z vrtljivim regulatorjem. Pripravite zadostno zalogo plina in poskrbeli ste za skoraj neskončno žar zabavo.

  • plinski žari so atraktivnega dizajna na koleščkih, enostavni za transport, primerni tudi za neutrjene terene, plinski žari so značilni za več površin za pripravo hrane, imajo rešetke ter gladke in zarezane površine, zapiralni plinski žari imajo enakomerno porazdelitev toplote za hitro in zdravo peko na žaru, opremljeni so s posodami za odcejanje maščobe, ne kadijo, ne ustvarjajo rakotvornih snovi, plinski žari delujejo brez pepela in dima, enostavna nastavitev želene temperature, bogat pribor, različne odlagalne površine, enostavno vzdrževanje , nekatere dele lahko pomivate v pomivalnem stroju
  • potreba po odlaganju in shranjevanju po sezoni, potreba po ravnanju s plinskimi kartušami

Plinski žari

Žari na oglje

Žari na oglje

Peka na žaru na oglje je najstarejši in najbolj razširjen način toplotne obdelave hrane na premog ali brikete.

  • Peka na oglju je preverjena klasika. Značilne so različne enostavno prenosljive konstrukcije iz zlitine in kovine. Bogat pribor - na primer mreže za žar, plošče in druge teflonske podloge za zdravo peko na žaru. Različice zložljive pločevine primerne za kampiranje in pohodništvo neodvisno od plina in elektrike.
  • proizvajajo dim in pepel, daljša priprava in nastavitev kamina bolj zahtevna za čiščenje

Žari na oglje

Kompleti za fondi

Kompleti za fondi

Serti za fondi so vedno bolj priljubljeni in moderni. Kose kruha v posebni posodici pomakamo v sirni fondi na sredini mize. Inoviramo in na olju popečemo kose mesa ter jih pomakamo v pripravljene omake. Pripravite tudi sladki čokoladni fondue s sezonskim sadjem.

  • foundue set je ekskluziven pripomoček za zabavo bogati dodatki omogočajo pripravo netradicionalnih jedi in okusov foundy primeren tudi za vegetarijance in vegane slane, sladke, tople, začinjene jedi enostavne za čiščenje, tudi v pomivalnem stroju na voljo tudi v električni različici s termostatom majhnih dimenzij liven set je primeren tudi za navadno mizo
  • posodo za lito je treba predhodno segreti na zahtevano temperaturo na drugem štedilniku, komplet za litje zahteva poseben grelni gel za segrevanje posode za lito med zabavo

fondi

Električni namizni žari

Električni namizni žari

Električni žari so podobni klasičnim žarom na oglje, le da so poleg žara običajno opremljeni z ravno ploščo za žar.

  • brez dima in pepela kamen, zlitina, gladka ali žlebičasta kuhalna površina površinska obdelava proti prijemanju nastavljiv temperaturni termostat z indikacijo segrevanja odstranljiva posoda za odvečno maščobo ali drobtine enostavno upravljanje in vzdrževanje lahka in prenosna
  • električni namizni žari potrebujejo stalno napajanje iz električnega omrežja

Električni žari

Električni raclette žari

Električni raclette žari

Popestrite praznovanje in na električnem žaru pripravite ribe, morske sadeže, zelenjavo, pečene sendviče, toast ali hamburgerje.

  • majhne kompaktne mere enostavno postaviti na mizo za zabavo enostavno upravljanje in vzdrževanje zdravo kuhanje z minimalno količino olja keramične prevleke s plastjo proti prijemanju za enostavno vzdrževanje in čiščenje ponve za raclette za zabavna kulinarična doživetja
  • električni žari potrebujejo električno napajanje

Raclette žari

Železna kurišča in železne kaminske mize z BBQ kuriščem

Železna kurišča in železne kaminske mize z BBQ kuriščem

Vrtna železna ognjišča, nabodala za pečenje, železne vintage kaminske mize z BBQ kuriščem so sodobna alternativa vgradnim kaminom. Vintage dizajn bo postal razkošen element vašega vrta. Multifunkcijski kamini s kuhalno ploščo omogočajo peko na žaru, zabavo in uživanje pijače s prijatelji hkrati na eni površini mize.

  • malo vzdrževanja višja temperatura izgoreva ostanke maščob in olj odprta ognjišča vas bodo razveseljevala s toploto tudi po koncu poletne sezone pečenja na žaru litoželezna in inox konstrukcija ima dolgo življenjsko dobo
  • večja teža, težji transport, višja nabavna cena

Ognjišča

Kotlički in umivalniki

Kotlički in umivalniki

Uživajte v klasiki in skuhajte golaž, fazuľovico ali halászlé v kotličku po lastni domišljiji. Presenetite svoje goste z edinstvenim okusom in aromo. Uživajte ob pijači v družbi gorečega ognja in peči.

  • klasično kuhanje za vsakega navdušenca cenovno ugodno enostavno čiščenje enostavno shranjevanje enostavno prenosljivo primerno za pripravo tekočih jušnih jedi
  • potreba po ognjišču in zalogi lesa povzročata dim in pepel

Preberite tudi

Zimske gume za varno vožnjo po mrzlih cestah

Verjetno ni več dvoma o nujnosti uporabe zimskih pnevmatik v težkih klimatskih razmerah zime. Splošno priporočilo je, da zamenjate zimske pnevmatike, če temperatura okolice pade pod 7 °C.

Domače pekarne za pripravo svežega kruha in peciva

Radi zajtrkujete svežo, hrustljavo rezino kruha ali toplo, dišeče pecivo? Potem si vsekakor priskrbite majhno domačo pekarno.

Kuhinjski roboti - zanesljivi spremljevalci pri kuhanju in peki

Odkrijte zanesljivega spremljevalca za vsakodnevno ali občasno kuhanje in peko. Postanite kreativni kuhar. Pripravite jedi z vsega sveta.

Lonci na pritisk za zdrave obroke, prihranek energije in časa

Obvladajte pripravo svojih najljubših jedi v delčku časa. Zdravo kuhanje na pari pod višjim pritiskom znatno skrajša čas priprave in s tem prihrani energijo.

Varčni televizorji za vse skozi vse leto

Sodobni televizijski sprejemniki so inteligentne, varčne SMART naprave za vsako gospodinjstvo. Bogate funkcije, ultra ploščat brezčasen dizajn, odlična slika in zvok so jih predodredili za vsakodnevno uporabo.

Izdelovalci jogurta - pomočniki za podporo naravne imunosti

Doma pripravite okusne probiotične jogurte s kakovostnim svežim ali suhim sadjem. Zagotovite si zadostno odpornost zahvaljujoč dobrim bakterijam, ki so bistvenega pomena za pravilno delovanje črevesne mikroflore.

Parni stroji za enostavno obdelavo in razkuževanje oblačil

Para zmehča in zravna vlakna v tekstilu ter tako zravna zmečkana oblačila in gube. Hkrati učinkovito dezinficira tekstil.

Kako izbrati najboljšo kavo?

Kava je ena najstarejših in najbolj priljubljenih stimulativnih pijač. Je okusen razlog za srečanja s prijatelji, za prijetno sprostitev in počitek.

Domače prekajevalnice za naravno konzerviranje in poln okus prekajenih mesnin

Dimljenje je poleg sušenja najstarejša oblika konzerviranja hrane. Priljubljene mesnice in predelave mesa so odlična priložnost za srečanje cele družine in prijateljev.

Čiščenje oken - učinkovito in moderno

Čiščenje oken, ogledal, tuš kabin ali raznih gladkih sijočih površin v domu je pogosto nočna mora. A počnite to učinkovito in sodobno.

Sprostite se ob zimskih športih

Slovaška je čudovita gorata država s številnimi dobro opremljenimi zimskimi središči. Ponujajo odlično okolje za sprostitev in šport z odličnimi snežnimi razmerami.

Kako izbrati pravo kuhalno ploščo?

Opremite svoj sodoben dom s steklokeramično kuhalno ploščo ali varno indukcijsko kuhalno ploščo. Preizkusite inovativno, zabavno, enostavno kuhanje in veliko pametnih funkcij.