Šola kliče!
06.09.2022 | Uredništvo

Šola kliče!

Poletnih počitnic je konec. Čas je za pripravo na izpolnjevanje šolskih obveznosti . Vsaka šola bo priporočila šolsko opremo glede na svojo usmeritev in specializacijo. Vaš razrednik ima zagotovo podroben seznam.

Ustvarite prijetno učno okolje za svoje šolarje doma. Miza, stol in dobra osvetlitev so osnova umirjene priprave učenca. Rastoči stol s stolčkom za noge in rastoča mizica bosta vašemu šolarju ustvarila delovno oazo. Dopolnite svojo šolsko opremo . Pokažite edinstvenost, individualnost in stil svojih otrok. Pomagajte jim izbrati svojo barvno kombinacijo in temo. Zagotovo pa boste potrebovali tudi osnovne šolske potrebščine in pripomočke.



Šolske torbe in nahrbtniki

Šolske torbe in nahrbtniki

Šolske torbe in šolski nahrbtniki spremljajo vašega šolarja skozi celotno obdobje izobraževanja. So nujna pomoč pri izpolnjevanju študijskih obveznosti. Vse šolske potrebščine morajo biti vanje. Šolski nahrbtnik je bolj primeren za dijake in študente.

Kakovosten nahrbtnik iz nepremočljivega materiala zagotovo izpolnjuje vse anatomske in ergonomske zahteve šolske torbe, dopolnjen pa je tudi z ločenim predalom za prenosni računalnik, tablico ali mobilni telefon. Ima ročaj, priključke za slušalke in stranske žepe za steklenico in prigrizek.

Barvna izvedba in slog šolskih nahrbtnikov je odraz trenutnih trendov. Njihovi modeli so predvsem risanke, filmski junaki ali naravni prizori. Katere zahteve morajo izpolnjevati kakovostne šolske torbe in nahrbtniki za prve korake k izobraževanju?

  • izdelani iz visokokakovostnih ekoloških materialov, odpornih na obrabo
  • zagotovljena enakomerna porazdelitev teže z notranjo organizacijo map
  • anatomsko oblikovanje in prezračevanje hrbtne opore za vsakodnevno nošenje
  • ergonomske oblike in nastavljivih naramnic
  • mehko oblazinjenje proti vrezovanju v ramo
  • dovolj odsevnih elementov
  • kakovostno fiksno pritrjevanje
  • stranski žepi za steklenico vode in prigrizek
  • dežni plašč za zaščito pred dežjem in onesnaženjem
  • velika paleta barv in izbira motivov za poudarjanje otrokove individualnosti
  • kolesa in izvlečni ročaj za lažjo vleko na poti v šolo

Šolske torbeŠolski nahrbtniki

Šolski kompleti

Šolski kompleti

Elegantni šolski kompleti poudarjajo individualnost in edinstvenost vsakega šolarja. To bo ekskluzivni prijatelj, ki bo otroku olajšal organizacijo dela v šoli.

Osnova je tridelni komplet. Ponavadi vsebuje šolsko torbo, žep za čevlje in peresnico.

Petdelni komplet vsebuje še šolski kovček in table za zvezke A4. Osemdelni set vsebuje table za zvezke A5, škatlo za malico, šolski predpasnik in steklenico za pitje.

Seveda so vam na voljo tudi druge kombinacije, vključno s torbo za prenosnik, etuijem za tablice, mobilnimi telefoni, različnimi etuiji, obeski za ključe ali denarnice.


Pisalne mize

Pisalne mize

Poiščite mizo, ki ustreza potrebam vašega šolarja. Bistvo funkcionalnega učnega okolja je velika delovna površina za shranjevanje knjig, zvezkov in pripomočkov.

Postavite mizo tako, da vhodna sončna svetloba med pisanjem ne ustvarja sence .

Unikatna rastoča miza vam bo omogočila nastavitev delovne površine na želeno višino glede na starost šolarja.

Prav tako lahko spremenite nagib namizja med pisanjem, risanjem, slikanjem ali branjem. Le pravilna drža med sedenjem bo zagotovila zdravo rast otroka.

Primeren dodatek rastni mizi je tudi rastni stol s stolčkom za noge.


PC mizePisalne mize

Stoli

Stoli

Izberite primerne stole za trdo učenje, za sprostitev ali za računalniške igrice. Zagotovite otrokom popolno udobje .

Zasnova s kolesi omogoča enostavno premikanje. Anatomska oblika stola, nastavljiva opora za glavo, hrbtenico in komolce so nujni pri dolgotrajnem sedenju.

Brezčasen dizajn in trpežni materiali so praktična izbira za celotno obdobje študija.


Otroški stoli

Razsvetljava in svetilke

Razsvetljava in svetilke

Velika in dobro osvetljena delovna površina je osnova za učenje brez hitre utrujenosti. Za svetlobno počutje dopolnite študentsko sobo z več lučmi.

Zaščitite dolgotrajno obremenjen vid vaših otrok. Poleg centralne razsvetljave so na voljo tudi varčne LED svetilke za namizno ali stensko. Zmanjšajte obremenitev oči z zadostno osvetlitvijo površine za pisanje, branje ali sproščujoče igre na osebnem računalniku ali igralnih konzolah.

Ne pozabite na osvetlitev, ko gledate filme in poslušate svojo najljubšo glasbo. Visokokakovostne sijalke odlikujejo preklop na dotik, zvezna regulacija svetilnosti , vrtljiva in nagibna glava ali vtičnica za polnjenje mobilnih telefonov.

Poglejte in izberite najprimernejša svetila in sijalke za vašo razsvetljavo.

Kako varčevati z elektriko?


Majhne svetilkeStoječe svetilkeNamizne svetilke

Šolske potrebščine in pripomočki

Šolske potrebščine in pripomočki

Zagotovo boste potrebovali tudi šolske potrebščine in druge pripomočke, brez katerih ne more noben šolar ali dijak. Pri izbiri upoštevajte ergonomijo za desničarje ali levičarje. Popolnoma se morajo prilegati roki za udoben oprijem in med držanjem ne smejo drseti.

Peresa in pisalne potrebščine

Peresa in pisalne potrebščine

Preverite, kakšno pisalo in pisalni pribor bo potreboval vaš šolar. Izberite tudi glede na prednost leve ali desne roke pri pisanju in rokovanju.


Etuiji za svinčnike

Etuiji za svinčnike

Šolski zvezki so vedno pripravljeni sprejeti vse, kar učenec potrebuje. Opremljene so z veliko gumijastimi trakovi za pritrjevanje pisalnih potrebščin in pripomočkov.

So eno- ali večnadstropne. Barve in motivi so skorajda neomejeni in se običajno kombinirajo s šolsko torbo.

Razveselite šolarja s peresnico z velikim prostorom za shranjevanje in elegantnim videzom.


Šilčki za svinčnike

Šilčki za svinčnike

Šilček je nepogrešljiv pripomoček pri pisanju ali risanju s svinčniki in barvicami. Kakovostni strgalniki so opremljeni z varnostnim sistemom proti ločevanju rezila.

K strgalnikom je priložena tudi škatla za zbiranje odpadkov iz strgalnika. Za enostavno in hitro šiljenje svinčnikov izberite šilček v roki, z namiznim nastavkom, ali električni šilček.


Šilčki za svinčnike

Škarje

Škarje

Naj vas ne bo strah dati otroku v roke kakovostne šolske škarje. Primerni so tako za navadno rezanje kot tudi za različne umetniške tehnike .

Imajo ergonomsko oblikovan ročaj, zaobljeno konico in zaščitno prevleko proti poškodbam. Izberite škarje za desničarje ali levičarje .

Režejo se lahko ravno, lahko pa tudi dekorativno v obliki valov ali trikotnikov. Osnova škarij je visokokakovostno nerjaveče jeklo za oster rez.


Škarje

Pripomočki za slikanje in risanje

Pripomočki za slikanje in risanje

Kakovostni barvni svinčniki in barvice so intenzivnih barv, ergonomsko oblikovani , s površino, ki preprečuje drsenje prstov pri prijemu. Že v mladosti pomagajo pri pravilni drži.

Privzeto se uporabljajo pri likovni vzgoji v šolah

  • šolske tempera barve
  • šolski akvareli
  • oljne barve
  • akrilne barve
  • krede

Ustvarjalni likovni seti so polni različnih pripomočkov za slikanje in risanje. Običajno vsebujejo barvne flomastre, barvice, vodene barve, zvezek, pobarvanke, šablone, nalepke. Vse je pametno shranjeno. Urejanje vaše mize bo preprosto.


MarkerjiTempera barveVodene barveOljne barveAkrilne barve

Orodja za risanje in geometrijo

Orodja za risanje in geometrijo

Noben študent ne more brez ravnila. Šablone, kotomer in ravnilo so osnovni pripomočki pri risanju in geometriji. Uporabite že pripravljene komplete ravnil in predlog.

Zagotovite si kakovostne kompase za svojega bodočega inženirja. Risanje, merjenje razdalje, risanje.


Praktični pripomočki in pripomočki

Praktični pripomočki in pripomočki

Šolski rokovniki in koledarji so klasični pripomočki in so namenjeni predvsem starejšim učencem. Poleg preglednega koledarja imajo tudi prostor za šolski urnik, za zapiske, vsebujejo različna uporabna znanja iz naravoslovja ali večjezične prevode besed. Sodobni digitalni koledarji ne prikazujejo samo datuma in ure s funkcijo alarma, ampak imajo vgrajeno tudi domačo vremensko postajo.

Oglasne in magnetne table so koristen in praktičen pripomoček. Hitro in jasno shranite zapiske, risbe, sezname, skice in fotografije.

Hitro in lepo si uredite prostor na mizi. Namizni organizatorji za drobnarije in razni papirnati organizatorji ne bodo zavzeli veliko prostora. Zapiši, razvrsti, uredi svoje dolžnosti.

Lupe in mikroskopi

Lupe in mikroskopi

Povečevalne lupe so namenjene branju miniaturnih besedil ali pregledovanju majhnih predmetov. Imajo različne povečave, izberite tisto, ki najbolj ustreza vašim potrebam. Zelo praktične so lupe, ki vam med dolgotrajnim delom pustijo proste roke . Uporabite namizno lupo tudi kot standardno LED svetilko .

Navadni mikroskopi imajo 20- do 30-krat večjo povečavo kot povečevalne lupe. Namenjene so mladim raziskovalcem za raziskovanje skrivnostnega mikrosveta. Sodobne digitalne mikroskope lahko povežemo z osebnim računalnikom . Slikajte vzorce ali detajle vaših miniatur, izmerite njihove dimenzije. Omogočajo tudi 300- do 900-kratno povečavo.


Kalkulatorji

Kalkulatorji

Ali vaši učenci štejejo veliko matematičnih primerov? Dajte jim kalkulatorje z osnovnimi ali kompleksnimi računskimi funkcijami. Poskrbite za okolje in izberite kalkulator s solarnim polnjenjem. Velik grafični ali zaslon na dotik in dobra berljivost v slabših svetlobnih pogojih je zagotovilo kakovosti. Kovinsko ohišje bo podaljšalo življenjsko dobo vašega kalkulatorja v težkih razmerah šolskega nahrbtnika.

    Bralniki knjig, tablice, prenosniki

    Bralniki knjig, tablice, prenosniki

    Ali vaši otroci potrebujejo veliko knjig za učenje? Podarite jim kakovosten bralnik e-knjig. S seboj jim dajte šolsko knjižnico, vključno z njihovimi najljubšimi knjigami. Povečevanje podrobnosti in zaslon na dotik za brskanje ni več problem. Prenesite na stotine knjig prek WI-FI. Visokokakovostni vodoodporni bralniki nimajo težav niti na prostem. Besedilo je ostro in naravno tudi na neposredni sončni svetlobi.
    Starejši učenci zagotovo ne morejo brez tablice ali prenosnika. Bodite pripravljeni na študij na spletu. Zagotovite se pravočasno in izberite primerno napravo za vas in vašega otroka z zadostno zmogljivostjo in velikostjo.

    Preberite tudi

    Zimske gume za varno vožnjo po mrzlih cestah

    Verjetno ni več dvoma o nujnosti uporabe zimskih pnevmatik v težkih klimatskih razmerah zime. Splošno priporočilo je, da zamenjate zimske pnevmatike, če temperatura okolice pade pod 7 °C.

    Domače pekarne za pripravo svežega kruha in peciva

    Radi zajtrkujete svežo, hrustljavo rezino kruha ali toplo, dišeče pecivo? Potem si vsekakor priskrbite majhno domačo pekarno.

    Kuhinjski roboti - zanesljivi spremljevalci pri kuhanju in peki

    Odkrijte zanesljivega spremljevalca za vsakodnevno ali občasno kuhanje in peko. Postanite kreativni kuhar. Pripravite jedi z vsega sveta.

    Lonci na pritisk za zdrave obroke, prihranek energije in časa

    Obvladajte pripravo svojih najljubših jedi v delčku časa. Zdravo kuhanje na pari pod višjim pritiskom znatno skrajša čas priprave in s tem prihrani energijo.

    Varčni televizorji za vse skozi vse leto

    Sodobni televizijski sprejemniki so inteligentne, varčne SMART naprave za vsako gospodinjstvo. Bogate funkcije, ultra ploščat brezčasen dizajn, odlična slika in zvok so jih predodredili za vsakodnevno uporabo.

    Izdelovalci jogurta - pomočniki za podporo naravne imunosti

    Doma pripravite okusne probiotične jogurte s kakovostnim svežim ali suhim sadjem. Zagotovite si zadostno odpornost zahvaljujoč dobrim bakterijam, ki so bistvenega pomena za pravilno delovanje črevesne mikroflore.

    Parni stroji za enostavno obdelavo in razkuževanje oblačil

    Para zmehča in zravna vlakna v tekstilu ter tako zravna zmečkana oblačila in gube. Hkrati učinkovito dezinficira tekstil.

    Kako izbrati najboljšo kavo?

    Kava je ena najstarejših in najbolj priljubljenih stimulativnih pijač. Je okusen razlog za srečanja s prijatelji, za prijetno sprostitev in počitek.

    Domače prekajevalnice za naravno konzerviranje in poln okus prekajenih mesnin

    Dimljenje je poleg sušenja najstarejša oblika konzerviranja hrane. Priljubljene mesnice in predelave mesa so odlična priložnost za srečanje cele družine in prijateljev.

    Čiščenje oken - učinkovito in moderno

    Čiščenje oken, ogledal, tuš kabin ali raznih gladkih sijočih površin v domu je pogosto nočna mora. A počnite to učinkovito in sodobno.

    Sprostite se ob zimskih športih

    Slovaška je čudovita gorata država s številnimi dobro opremljenimi zimskimi središči. Ponujajo odlično okolje za sprostitev in šport z odličnimi snežnimi razmerami.

    Kako izbrati pravo kuhalno ploščo?

    Opremite svoj sodoben dom s steklokeramično kuhalno ploščo ali varno indukcijsko kuhalno ploščo. Preizkusite inovativno, zabavno, enostavno kuhanje in veliko pametnih funkcij.