Kako izbrati sesalnik?
19.10.2022 | Uredništvo

Kako izbrati sesalnik?

Umazanijo in prah proizvajajo delovno okolje, narava, sprostitev in naš počitek. Ali blato, prah, cvetni prah, pršice, alergeni in druge nečistoče delajo vaše življenje neprijetno? Vakuum. V službi in doma.

Za vsako vrsto umazanije so na voljo specializirani sesalniki.

Poglejte energijsko nalepko. Seznanite se z osnovnimi podatki o povprečni letni porabi električne energije in glasnosti sesalnika.

Poiščite svoj dodatni tihi sesalnik z izjemno nizko stopnjo hrupa. Med sesanjem vas ne bodo motili niti ponoči.

Izberite glede na učinkovitost čiščenja trdih tal in učinkovitost čiščenja preprog .

Za alergike ne spreglejte podatka o učinkovitosti zbiranja prahu na izhodu iz sesalnika. Glej razred emisij prahu .



Žepni sesalniki

Žepni sesalniki

Klasični žepni sesalniki so zgodovinsko najbolj razširjeni. Ohišje sesalnika na kolesih je dopolnjeno z gibljivo sesalno cevjo in teleskopsko cevjo s krtačo. V ohišju sesalnika boste našli zamenljivo vrečko za prah in mikrofilter za prah izhodnega zraka. Funkcionalnost dopolnjujejo nastavki za sesanje rež, oblazinjenja ali zaves.

Posesajte visokokakovostna tla na delovnem mestu ali preproge doma. Zbirajte prah v navadne papirnate vrečke . Ali želite varčevati z energijo? Preizkusite originalne tekstilne torbe. Zagotavljajo visoko sesalno moč tudi pri sesalnikih z manjšo porabo energije. Filtrirajo večino mikrodelcev, cvetnega prahu in pršic. Učinkovitost je do 99%.

Pravočasno zamenjajte vrečke in HEPA filtre. Pazite na indikator polnjenja prahu.

  • velika prostornina vreče, fleksibilnost cevi, številni podaljški za različne površine
  • omejen obseg napajalnega kabla zahteva več prostora za shranjevanje višja cena za učinkovite originalne vrečke

Cevi za sesalnike

Sesalniki brez vrečke

Sesalniki brez vrečke

Brez žepnega poda sesalniki so značilnost drugačen način zajemanje prah.

Vakuumirajte s ciklonsko močjo . Sodoben dizajn in napredna konstrukcija ohišja sesalnika omogočata učinkovito zbiranje umazanije v posodi tudi brez vrečke. Zrak se loči od prahu z vrtinčenjem. Na ta način se ohrani zadostna sesalna moč za globinsko čiščenje tudi ob bistveno manjši porabi električne energije.

S kakovostnimi HEPA filtri in dodatno opremo dosegajo sesalniki brez vrečke parametre, ki so primerljivi z vrečkami.

Velika prostornina posode omogoča čiščenje tudi večjih prostorov. Izpraznite vsebino, posodo in filtre sperite s šibkim curkom vode. Po sušenju lahko nadaljujete s sesanjem.

  • prihranek električne energije prihranek stroškov v žepih
  • zahteva več prostora za shranjevanje

Sesalniki brez vrečke

Palični sesalniki

Palični sesalniki

Palični sesalniki so praktična izbira za manjša gospodinjstva .

Standardna je baterija za do eno uro delovanja. Polnilno postajo lahko uporabite kot škatlo za shranjevanje dodatkov.

So lahki in tihi . Zavzamejo minimalno prostora za shranjevanje. Imejte jih vedno pri roki. Posesajte tudi težko dostopna mesta. Dodatna LED lučka bo razkrila vso umazanijo pod omaricami.

Kakovosten ciklonski sistem s HEPA filtrom ima zadostno sesalno in filtrirno moč.

V različici 4v1 imate še veliko drugih možnosti. Pritrdite modul za parno krpo in lahko pomijete in nežno razkužite tla.

Vrtljiva krtača z lastnim motorjem bo odstranila dlako vaših ljubljenčkov. Poskusite samodejno očistiti vrtljivo krtačo s pohodom na pedal.

Kot bonus uporabite UV svetlobo za dodatno dezinfekcijo oblazinjene površine.

Pritisnite gumb , odklopite modul in posesajte z ročnim sesalnikom .

  • lahek odlično rokovanje 180° vrtljiva glava prilagodljivo rokovanje ciklonska tehnologija brez vrečke
  • primerne za manjša gospodinjstva je treba ponovno napolniti

Robotski sesalniki

Robotski sesalniki

Naj delajo robotski sesalniki , ko vas ni doma. Sesajo in brišejo . UV žarnice dezinficirajo očiščeno površino.

Znajo se orientirati. Umetna inteligenca in številni senzorji zagotavljajo hitro, priročno in kakovostno čiščenje.

Ročno, glasovno ali daljinsko upravljanje preko aplikacij vam bo olajšalo njihovo upravljanje. Robotski sesalniki bodo s čiščenjem nadaljevali tam, kjer so končali.

Samodejno prilagajajo sesalno moč glede na vrsto tal.

Sistem proti trčenju zaznava ovire , steklo in črne stene ter preprečuje, da bi se med seboj poškodovali.

Stranske krtače čistijo tudi težje dostopna mesta.

  • samodejno polnjenje samodejna posodobitev programske opreme samodejna zbiralna posoda praznjenje v žep v polnilni postaji laserska navigacija pralna posoda in HEPA filtri čiščenje posode za prah in vodo načrtovanje večconskega čiščenja zemljevidi čiščenja pregled čiščenja glasovno upravljanje daljinsko upravljanje
  • potreba po preverjanju in čiščenju vrtljive krtače primerna samo za preproge z nizkim dlakom primerna za vsakodnevno čiščenje

Robotski sesalniki

Ročni sesalniki

Ročni sesalniki

Kakovost brezžični ročni sesalniki izstopajo po svoji močni sesalni moči. Za popolno čiščenje uporabite električno rotacijsko krtačo z lastnim motorjem. Očistite vso umazanijo in dlako svojih hišnih ljubljenčkov.

Preizkusite antibakterijske ročne sesalnike z UV žarnico za temeljito čiščenje vzmetnic in postelj. Učinkovit ciklonski sistem s filtri HEPA zajame skoraj vso umazanijo.

Ročne sesalnike imejte tudi v avtu . Napajajo se s standardno napetostjo 12V iz avtomobilske vtičnice. Posesajte prah in umazanijo. Med potovanjem se izogibajte vdihavanju alergenov.

  • zelo majhna teža življenjska doba baterije do pol ure glava z režami za težko dostopna mesta ergonomska oblika za enostavno rokovanje pralni filtri
  • je treba polniti približno 5 ur

Ročni sesalniki

Večnamenski in industrijski sesalniki

Večnamenski in industrijski sesalniki

Večnamenski in industrijski sesalniki so nenadomestljiv pomočnik pri delu na gradbiščih ali vrtu. Robustna, masivna konstrukcija je zasnovana za suho in mokro sesanje. Nanesejo šampon, ogrejejo preproge in izčrpajo odvečno vodo.

Pri brušenju mavčnih plošč odstranite prah. Pri žaganju, vrtanju ali rušenju se izogibajte prahu. Posesajte nastalo umazanijo v zajetne rezervoarje iz nerjavečega jekla .

Priključite sesalno gibljivo cev neposredno na delovno orodje. Uporabite moč ciklona brez vrečke . Prihranite pri stroških.

Varnostni sesalniki z impulznim čiščenjem omogočajo nemoteno delovanje z avtomatskim čiščenjem filtra.

Hladen pepel iz kaminov, peči in žarov odstranite s sesalnikom za pepel . S funkcijo sesanja in pihanja vsa umazanija izgine.

Ohranjajte dobro kakovost vode ter čiste ribnike in bazene. Ročni sesalniki ali pustite delovati avtomatski sesalnik za bazen . Odlično očisti dno in stranice bazena. In se sprostiš.

  • zmogljiva, trpežna konstrukcija visoka filtracijska zmogljivost pri neprekinjenem delovanju velika prostornina zbiralne posode, zasnovana tudi za grobo umazanijo
  • višjo nabavno ceno

Sesalniki za pepelVečnamenski sesalniki

Preberite tudi

Zimske gume za varno vožnjo po mrzlih cestah

Verjetno ni več dvoma o nujnosti uporabe zimskih pnevmatik v težkih klimatskih razmerah zime. Splošno priporočilo je, da zamenjate zimske pnevmatike, če temperatura okolice pade pod 7 °C.

Domače pekarne za pripravo svežega kruha in peciva

Radi zajtrkujete svežo, hrustljavo rezino kruha ali toplo, dišeče pecivo? Potem si vsekakor priskrbite majhno domačo pekarno.

Kuhinjski roboti - zanesljivi spremljevalci pri kuhanju in peki

Odkrijte zanesljivega spremljevalca za vsakodnevno ali občasno kuhanje in peko. Postanite kreativni kuhar. Pripravite jedi z vsega sveta.

Lonci na pritisk za zdrave obroke, prihranek energije in časa

Obvladajte pripravo svojih najljubših jedi v delčku časa. Zdravo kuhanje na pari pod višjim pritiskom znatno skrajša čas priprave in s tem prihrani energijo.

Varčni televizorji za vse skozi vse leto

Sodobni televizijski sprejemniki so inteligentne, varčne SMART naprave za vsako gospodinjstvo. Bogate funkcije, ultra ploščat brezčasen dizajn, odlična slika in zvok so jih predodredili za vsakodnevno uporabo.

Izdelovalci jogurta - pomočniki za podporo naravne imunosti

Doma pripravite okusne probiotične jogurte s kakovostnim svežim ali suhim sadjem. Zagotovite si zadostno odpornost zahvaljujoč dobrim bakterijam, ki so bistvenega pomena za pravilno delovanje črevesne mikroflore.

Parni stroji za enostavno obdelavo in razkuževanje oblačil

Para zmehča in zravna vlakna v tekstilu ter tako zravna zmečkana oblačila in gube. Hkrati učinkovito dezinficira tekstil.

Kako izbrati najboljšo kavo?

Kava je ena najstarejših in najbolj priljubljenih stimulativnih pijač. Je okusen razlog za srečanja s prijatelji, za prijetno sprostitev in počitek.

Domače prekajevalnice za naravno konzerviranje in poln okus prekajenih mesnin

Dimljenje je poleg sušenja najstarejša oblika konzerviranja hrane. Priljubljene mesnice in predelave mesa so odlična priložnost za srečanje cele družine in prijateljev.

Čiščenje oken - učinkovito in moderno

Čiščenje oken, ogledal, tuš kabin ali raznih gladkih sijočih površin v domu je pogosto nočna mora. A počnite to učinkovito in sodobno.

Sprostite se ob zimskih športih

Slovaška je čudovita gorata država s številnimi dobro opremljenimi zimskimi središči. Ponujajo odlično okolje za sprostitev in šport z odličnimi snežnimi razmerami.

Kako izbrati pravo kuhalno ploščo?

Opremite svoj sodoben dom s steklokeramično kuhalno ploščo ali varno indukcijsko kuhalno ploščo. Preizkusite inovativno, zabavno, enostavno kuhanje in veliko pametnih funkcij.