Kako izbrati zamrzovalnik?
17.11.2022 | Uredništvo

Kako izbrati zamrzovalnik?

Ali kuhate za veliko gospodinjstvo? Ali redno zamrzujete sezonsko sadje, zelenjavo, ribe ali meso? Izberite zamrzovalnik po vaši meri. Odločite se glede na prostorske možnosti . Vam bolj ustreza omara , skrinja ali vgradni zamrzovalnik ?

Vsak vklopljen zamrzovalnik bistveno vpliva na porabo električne energije . Nova energijska nalepka je enaka nalepki za hladilnike. Razred energijske učinkovitosti A ima najmanjšo porabo električne energije v kWh/leto. Če nimate ločene komore za hrano, boste cenili informacije o emisije hrupa v dB. Na etiketi boste našli tudi podatek o količini uporabnega emboserja prostora v litrov . Za normalno uporabo računajte približno 30 l prostornine na člana gospodinjstva.

Mere in teža zamrzovalnikov so lahko tudi pomembni parametri po vaši izbiri.

Zamrzovalna zmogljivost označuje težo živil v kilogramih, ki jih lahko zamrzovalnik zamrzne v 24 urah. Razred zmrzovanja je označen z eno zvezdico (-6 °C), dvema (-12 °C), tremi (-18 °C) ali štirimi (-24 °C). Za dolgotrajno shranjevanje je priporočljivo globoko zamrzovanje pri -18°C.

Ali imate izpade elektrike? Zanima vas tudi čas shranjevanja zamrzovalnika. Boljše kot so izolacijske lastnosti, dlje ostane hrana zamrznjena in prihranite energijo. Podaljšajte čas shranjevanja in napolnite prazen prostor zamrzovalnika z gelnimi hladilnimi polnili .

Praktična funkcija je zvočna signalizacija nenadnega povečanja notranje temperature, ko so vrata priprta.

Izberite nadstandardni zamrzovalnik, opremljen z ledomatom . Vse poletje uživajte v popolnoma ohlajenih pijačah.



Zamrzovalne omare

Zamrzovalne omare

Prosto stoječe zamrzovalne skrinje se imenujejo tudi predalni zamrzovalniki . Tipski so z izvlečnimi predali . Imejte popoln pregled nad shranjevanjem zamrznjene hrane.

Vrhunska antibakterijska površina na osnovi srebra pomaga zaščititi notranjost zamrzovalnika pred plesnijo in bakterijami.

V zamrzovalnikih s funkcijo NoFrost se rosa in ivja odstranita s pretokom zraka okoli notranjih sten.

Funkcija SuperFrost , oz aktivirajte tudi hitro zamrzovanje po vložitvi večje količine nezamrznjenih živil. Ko je dosežena nastavljena temperatura, se ta funkcija samodejno izklopi.

Oglejte si zaslon , da vidite notranjo temperaturo in druge funkcije vašega pametnega zamrzovalnika . Vnaprej nastavite temperaturo zamrzovanja. -18°C velja za idealno temperaturo za ohranjanje svežine.

  • primerni za manjša gospodinjstva, zavzemajo manjšo površino predala za pregledno shranjevanje živil
  • neprimeren za zamrzovanje velikih paketov neprimeren za shranjevanje velikih kosov mesa

Kako izbrati hladilnik?


Hladilne blazinice

Zamrzovalne skrinje

Zamrzovalne skrinje

Zamrzovalne skrinje ali zamrzovalni pulti so videti kot velika škatla z zgornjo odprtino.

Boste izbrali belo ali črno škatlo? Se pripravljate na praznike? Ali morate shraniti celo gos ali velikega purana? Ali izdelujete morilce? Pridobite večji prsni koš zamrzovalnik.

Zamrzovalne pulte poleg različnih širin in večjih prostornin odlikujejo odlične izolativne lastnosti z dolgim časom skladiščenja. Po odpiranju zgornjega pokrova hladen zrak ne uhaja. Ostaja v zamrzovalniku. Dobite manjšo porabo energije.

Pomanjkljivost je shranjevanje hrane eno na drugo v velikih košarah . Čez nekaj časa boste morda izgubili sled, kje so shranjeni.

  • primerno za restavracije in večja gospodinjstva velik prostor za shranjevanje velikih kosov hrane različne širine za različne količine manjša poraba energije
  • slabši pregled nad shranjevanjem živil, slabše rokovanje z vsebino, potreba po več prostora za postavitev

Vakuumski aparati za daljše shranjevanje svežih živil


Zamrzovalne skrinje

Vgradne zamrzovalne skrinje

Vgradne zamrzovalne skrinje

Vgradne zamrzovalne skrinje so namenjene vgradnji v omarice kuhinjskih elementov. Privzeto so to predalni zamrzovalniki z enakimi značilnostmi in funkcijami kot zamrzovalniki v omarah . Omare za vgradne zamrzovalnike morajo zagotavljati zadostno odvajanje toplote.

  • primeren za ohranjanje dizajna in čistega stila kuhinje
  • manjša izbira višja cena

Preberite tudi

Zimske gume za varno vožnjo po mrzlih cestah

Verjetno ni več dvoma o nujnosti uporabe zimskih pnevmatik v težkih klimatskih razmerah zime. Splošno priporočilo je, da zamenjate zimske pnevmatike, če temperatura okolice pade pod 7 °C.

Domače pekarne za pripravo svežega kruha in peciva

Radi zajtrkujete svežo, hrustljavo rezino kruha ali toplo, dišeče pecivo? Potem si vsekakor priskrbite majhno domačo pekarno.

Kuhinjski roboti - zanesljivi spremljevalci pri kuhanju in peki

Odkrijte zanesljivega spremljevalca za vsakodnevno ali občasno kuhanje in peko. Postanite kreativni kuhar. Pripravite jedi z vsega sveta.

Lonci na pritisk za zdrave obroke, prihranek energije in časa

Obvladajte pripravo svojih najljubših jedi v delčku časa. Zdravo kuhanje na pari pod višjim pritiskom znatno skrajša čas priprave in s tem prihrani energijo.

Varčni televizorji za vse skozi vse leto

Sodobni televizijski sprejemniki so inteligentne, varčne SMART naprave za vsako gospodinjstvo. Bogate funkcije, ultra ploščat brezčasen dizajn, odlična slika in zvok so jih predodredili za vsakodnevno uporabo.

Izdelovalci jogurta - pomočniki za podporo naravne imunosti

Doma pripravite okusne probiotične jogurte s kakovostnim svežim ali suhim sadjem. Zagotovite si zadostno odpornost zahvaljujoč dobrim bakterijam, ki so bistvenega pomena za pravilno delovanje črevesne mikroflore.

Parni stroji za enostavno obdelavo in razkuževanje oblačil

Para zmehča in zravna vlakna v tekstilu ter tako zravna zmečkana oblačila in gube. Hkrati učinkovito dezinficira tekstil.

Kako izbrati najboljšo kavo?

Kava je ena najstarejših in najbolj priljubljenih stimulativnih pijač. Je okusen razlog za srečanja s prijatelji, za prijetno sprostitev in počitek.

Domače prekajevalnice za naravno konzerviranje in poln okus prekajenih mesnin

Dimljenje je poleg sušenja najstarejša oblika konzerviranja hrane. Priljubljene mesnice in predelave mesa so odlična priložnost za srečanje cele družine in prijateljev.

Čiščenje oken - učinkovito in moderno

Čiščenje oken, ogledal, tuš kabin ali raznih gladkih sijočih površin v domu je pogosto nočna mora. A počnite to učinkovito in sodobno.

Sprostite se ob zimskih športih

Slovaška je čudovita gorata država s številnimi dobro opremljenimi zimskimi središči. Ponujajo odlično okolje za sprostitev in šport z odličnimi snežnimi razmerami.

Kako izbrati pravo kuhalno ploščo?

Opremite svoj sodoben dom s steklokeramično kuhalno ploščo ali varno indukcijsko kuhalno ploščo. Preizkusite inovativno, zabavno, enostavno kuhanje in veliko pametnih funkcij.