Vakuumski aparati za daljše shranjevanje svežih živil
18.11.2022 | Uredništvo

Vakuumski aparati za daljše shranjevanje svežih živil

Ali kuhate za veliko gospodinjstvo? Ali morate kuhano hrano, sveže sadje, zelenjavo ali meso zamrzniti ali shraniti? V kuhinji se obnašaj kot profesionalec. Ohranite naravno barvo, vonj in okus! Vakuum! Hrana ostane dlje sveža . Celo petkrat dlje! V vakuumsko zaprto embalažo ne pridejo tuje vonjave in bakterije. In hkrati boste prihranili tudi veliko prostora za shranjevanje v hladilniku ali zamrzovalniku.

Kako narediti? Hrano shranjujte v vakuumski posodi ali v skrčljivi foliji. Uporabite sesalnik, da izsesate ves odvečni zrak. Skrčljiva folija posnema konture hrane in jo tesno ovije. Pazite na signalizacijo konca sesanja. Zaprite vakuumski ventil . V primeru vakuumskega varjenja z varjenjem folijo zalepite ročno, sicer se postopek samodejno zaključi. Odprtina bo hermetično zaprta. In je storjeno. Prednost živil, vakuumiranih v vrečkah, je njihova manjša prostornina in varčnejše shranjevanje.

Preizkusite sami, katera živila je bolje vakuumirati v trdnih posodah in pločevinkah in katera v skrčljivi foliji. Zelo krhka živila ali jagode najprej zamrznite in nato vakuumirajte. Preprečili boste, da bi dobili modrice v vaših žepih.



Gospodinjski sesalniki

Gospodinjski sesalniki

Gospodinjski sesalniki so primerni za občasno uporabo.

Poskusi z vakuumskimi črpalkami . So najcenejša alternativa. Uporabljajo se s posebnimi pločevinkami ali vrečkami. Potrebujejo malo vaje. Ustvarjene povezave niso najmočnejše. Primerni so za kratkotrajno shranjevanje svežih živil.

Avtomatski vakuumski stroji so bolj praktični. Konec vrečke z živili vstavite v napravo v skladu z navodili. Naprava samodejno izsesa zrak in zapre vrečko. V primeru integriranega rezalnika odrežite odvečni del vrečke in ga shranite.

Izberite naprave v standardni širini od 30 do 40 cm glede na širino vrečke ali folije.

Pomemben parameter pri vaši izbiri je zmogljivost . Oglejte si naprave z zadostnim vakuumom za odvajanje zraka. V domačih razmerah v območju od 0,7 do 0,9 bar. Spremljajte tudi parameter hitrosti sesanja zraka. Zadostuje hitrost 12 l/minuto.

  • cenovno ugoden, manjši, kompaktne mere, ročno - pulzno krmiljenje sesalne moči in vakuuma, bogata vakuumska oprema, cevi za vakuumske kozarce, vakuumski zamaški za vino, vakuumske posode za mariniranje pod vakuumom, dobro razmerje med ceno in zmogljivostjo
  • klasično varjenje, manjša moč, manj funkcij, iz cenejših materialov, nižja kvaliteta obdelave, višja cena originalnih dodatkov

Kako izbrati hladilnik?


Vakuumske vrečke

Profesionalni sesalniki

Profesionalni sesalniki

Je moč vašega domačega sesalnika premalo? Potrebujete trdnejšo in zmogljivejšo napravo? Zagotovite si profesionalni sesalnik z vrhunsko zmogljivostjo. Primerne so za pogosto uporabo in za pakiranje večjih količin hrane. Nadzirajte tlak v načinu za nežno odsesavanje zraka za vakuumiranje krhke ali tekoče hrane.

Neprekinjeno delajte z vgrajenim pladnjem za vakuumsko folijo.

Priročno vakuumirano folijo odrežite s kakovostnim vgrajenim rezalnikom . Protizdrsna obdelava bo olajšala rokovanje.

S funkcijo mariniranja bo vaše meso še posebej hitro marinirano v vakuumu.

  • dvojni zvar, ekstra močan zvar za tekoča živila, visoka zmogljivost, primeren za komercialno uporabo, primeren za vakuumiranje tekočih živil, posoda za odvečno vlago, nižji nivo hrupa, nadzor temperature v notranjosti vakuumirane vrečke ali pločevinke, zaslon za nastavitev parametrov in nadzor temperature, upravljanje na dotik, dizajn iz nerjavečega jekla
  • višjo nabavno ceno

Kako izbrati zamrzovalnik?


Vakuumski zapiralni aparati za metodo sous-vide

Vakuumski zapiralni aparati za metodo sous-vide

Vam je všeč sodoben način kuhanja?

Pri gurmanski sous-vide metodi pripravljate hrano v vakuumu in vodni kopeli na nizki temperaturi dalj časa.

Enostavno pripravite zdrave in okusne obroke s pomočjo sesalnika in Sous-vide kuhalnika ali lončka . Hrano kuhajte enakomerno in nežno. Uživajte v pravem okusu hrane v lastni kuhinji.

Vakuumske folije za sous-vide so izdelane posebej za kuhanje, prenesejo visoke temperature do 120°C.

  • gurmansko kuhanje pri nizki temperaturi samodejno vzdrževanje enakomerne temperature sodoben dizajn
  • daljši čas kuhanja sous-vide

Preberite tudi

Zimske gume za varno vožnjo po mrzlih cestah

Verjetno ni več dvoma o nujnosti uporabe zimskih pnevmatik v težkih klimatskih razmerah zime. Splošno priporočilo je, da zamenjate zimske pnevmatike, če temperatura okolice pade pod 7 °C.

Domače pekarne za pripravo svežega kruha in peciva

Radi zajtrkujete svežo, hrustljavo rezino kruha ali toplo, dišeče pecivo? Potem si vsekakor priskrbite majhno domačo pekarno.

Kuhinjski roboti - zanesljivi spremljevalci pri kuhanju in peki

Odkrijte zanesljivega spremljevalca za vsakodnevno ali občasno kuhanje in peko. Postanite kreativni kuhar. Pripravite jedi z vsega sveta.

Lonci na pritisk za zdrave obroke, prihranek energije in časa

Obvladajte pripravo svojih najljubših jedi v delčku časa. Zdravo kuhanje na pari pod višjim pritiskom znatno skrajša čas priprave in s tem prihrani energijo.

Varčni televizorji za vse skozi vse leto

Sodobni televizijski sprejemniki so inteligentne, varčne SMART naprave za vsako gospodinjstvo. Bogate funkcije, ultra ploščat brezčasen dizajn, odlična slika in zvok so jih predodredili za vsakodnevno uporabo.

Izdelovalci jogurta - pomočniki za podporo naravne imunosti

Doma pripravite okusne probiotične jogurte s kakovostnim svežim ali suhim sadjem. Zagotovite si zadostno odpornost zahvaljujoč dobrim bakterijam, ki so bistvenega pomena za pravilno delovanje črevesne mikroflore.

Parni stroji za enostavno obdelavo in razkuževanje oblačil

Para zmehča in zravna vlakna v tekstilu ter tako zravna zmečkana oblačila in gube. Hkrati učinkovito dezinficira tekstil.

Kako izbrati najboljšo kavo?

Kava je ena najstarejših in najbolj priljubljenih stimulativnih pijač. Je okusen razlog za srečanja s prijatelji, za prijetno sprostitev in počitek.

Domače prekajevalnice za naravno konzerviranje in poln okus prekajenih mesnin

Dimljenje je poleg sušenja najstarejša oblika konzerviranja hrane. Priljubljene mesnice in predelave mesa so odlična priložnost za srečanje cele družine in prijateljev.

Čiščenje oken - učinkovito in moderno

Čiščenje oken, ogledal, tuš kabin ali raznih gladkih sijočih površin v domu je pogosto nočna mora. A počnite to učinkovito in sodobno.

Sprostite se ob zimskih športih

Slovaška je čudovita gorata država s številnimi dobro opremljenimi zimskimi središči. Ponujajo odlično okolje za sprostitev in šport z odličnimi snežnimi razmerami.

Kako izbrati pravo kuhalno ploščo?

Opremite svoj sodoben dom s steklokeramično kuhalno ploščo ali varno indukcijsko kuhalno ploščo. Preizkusite inovativno, zabavno, enostavno kuhanje in veliko pametnih funkcij.