Kako izbrati pravo kuhalno ploščo?
26.11.2022 | Uredništvo

Kako izbrati pravo kuhalno ploščo?

Kako izbrati pravo kuhalno ploščo? Preprosto vprašanje, a bolj zapleten odgovor. Vsaka kuhalna plošča ima svoje prednosti in slabosti.

  • Kuhate pogosto in veliko ali le občasno?
  • Iščete klasičen ali eleganten oblikovalski element za svojo kuhinjo?
  • Želite prihraniti pri nakupu kuhalne plošče ali kasneje pri kuhanju?
  • Imate raje varno kuhanje ali primarni vir energije?
  • Kaj pa čiščenje po kuhanju?

Preizkusite inovativno, zabavno in enostavno kuhanje. Opremite svoj dom s steklokeramiko kuhalno ploščo ali varno indukcijsko kuhalno ploščo . _ _ _ Na voljo so tudi njihove kombinacije s plinom na enem kuhališču . Izberite kuhalno ploščo z enim ali več grelnimi conami. Poleg brezčasnega dizajna in višje varnosti pridobite manjšo porabo, lažje vzdrževanje in številne pametne funkcije.

Vse nadzorujte z dotikom . Zaznavanje dotika je signalizirano z zvokom.

S funkcijo Booster začasno povečajte zmogljivost kuhališča. V območju flexi se površina kuhališča samodejno prilagodi velikosti dna posode.

Uporabite otroško ključavnico , da preprečite nenamerni zagon kuhalne plošče. Samodejni izklop bo zagotovil izklop aparata v primeru daljše nedejavnosti.

Funkcija za ohranjanje temperature poskrbi za želeno temperaturo pred predvideno serviranjem. Načrtujte kuhanje s časovnikom . Začasno ustavite in po potrebi vrnite kuhanje.

Informacije o nastavljenih parametrih in preostali toploti najdete na prikazovalniku aparata.

Montažo in namestitev prepustite strokovnjakom.



Električne kuhalne plošče

Električne kuhalne plošče

Klasične električne kuhalne plošče z litoželeznimi ploščami so najcenejša in najmanj ekonomična možnost. Zaradi velikih toplotnih izgub in dolgega odziva pri regulaciji temperature niso primerni za običajno kuhanje.

  • najcenejše kuhalne plošče, odporne na poškodbe
  • največjo porabo električne energije

Kuhalne ploščeElektrične kuhalne plošče

Plinske kuhalne plošče

Plinske kuhalne plošče

Standardna izbira so lahko plinske kuhalne plošče. Primerne so za gospodinjstva z dostopom do poceni zemeljskega plina ali pri uporabi jeklenk s propan-butanom. Pa tudi v zidanicah, zidanicah, kampih ali na cesti. Sodobne plinske kuhalne plošče imajo integriran vžig. Varnost poveča avtomatsko zaprtje dovoda plina, ko plamen ugasne. Moderni slog zaokroži uporaba steklokeramične plošče.

  • sprejemljiva nabavna cena enostavna in hitra regulacija temperature uporaba steklokeramičnih materialov za litoželezno, kovinsko, aluminijevo, stekleno ali keramično posodo
  • manjša varnost pri ravnanju s plinom manj varno kuhanje na odprtem ognju manj izrazit dizajn težje čiščenje žarov in plinskih gorilnikov

Plinske kuhalne plošče

Steklokeramične plošče

Steklokeramične plošče

Želite kuhati učinkovito, preprosto in elegantno? Elegantne steklokeramične kuhalne plošče bodo vaš idealen pomočnik. Vgrajen sistem električnega ogrevanja za ogrevanje uporablja toploto grelne spirale. Izberite pravo velikost spirale glede na velikost dna lonca. Ogrevana površina ima svetlo rdečo barvo. Bodite pozorni na daljši zagon preostale toplote v kuhališču. Za vzdrževanje čistoče gladke površine je potrebna nežna nega s čistilnimi sredstvi za steklokeramiko.

  • prijeten dizajnerski element za vsako kuhinjo klasično toplotno ogrevanje primerno za vse standardne materiale posod enostavno vzdrževanje tiho kuhanje
  • preostala toplota steklokeramične plošče po izklopu, možnost zažiganja ostankov hrane na površini kuhališča, možnost poškodbe ob udarcu, možnost poškodbe površine pri premikanju posode, višje zahteve za vzdrževanje steklokeramične površine

LonciLonci iz nerjavečega jekla

Indukcijske kuhalne plošče

Indukcijske kuhalne plošče

Sodobne indukcijske kuhalne plošče so najbolj varčne in varne.

Učinek magnetizma in indukcijsko segrevanje se uporablja za segrevanje kovinskega dna posode v magnetnem polju kuhališča. Površina deske je skoraj hladna. Segrejeta se samo lonec in njegova vsebina. Po odstranitvi posode se gretje takoj prekine. Izogibajte se zažganim ostankom hrane. Dosegli boste znatne prihranke energije. Za samodejni prižig in začetek odvajanja pare bo poskrbela vrhunska funkcija Hob2Hood seta pametne nape.

Indukcijske kuhalne plošče z integrirano napo bodo cenjene na vašem kuhalnem otoku ali na kuhinjskem pultu pred oknom. Napa ne bo motila razkošja celotne zasnove, niti pogleda iz kuhinje.

  • izbira dizajna, materiala, barve razkošno retro do futuristično oblikovanje najnižja poraba najnižja preostala temperatura kuhališča najvarnejše kuhanje hitro in enostavno kuhanje inovativne funkcije
  • najvišja nabavna cena kuhanje samo v posodah s feromagnetnim dnom neprimerno za osebe s srčnim spodbujevalnikom možnost poškodbe ob udarcu možnost poškodbe površine pri premikanju posode višje zahteve glede vzdrževanja steklokeramične površine večji hrup pri hlajenju za večfazno napajanje

Indukcijske kuhalne plošče

Preberite tudi

Zimske gume za varno vožnjo po mrzlih cestah

Verjetno ni več dvoma o nujnosti uporabe zimskih pnevmatik v težkih klimatskih razmerah zime. Splošno priporočilo je, da zamenjate zimske pnevmatike, če temperatura okolice pade pod 7 °C.

Domače pekarne za pripravo svežega kruha in peciva

Radi zajtrkujete svežo, hrustljavo rezino kruha ali toplo, dišeče pecivo? Potem si vsekakor priskrbite majhno domačo pekarno.

Kuhinjski roboti - zanesljivi spremljevalci pri kuhanju in peki

Odkrijte zanesljivega spremljevalca za vsakodnevno ali občasno kuhanje in peko. Postanite kreativni kuhar. Pripravite jedi z vsega sveta.

Lonci na pritisk za zdrave obroke, prihranek energije in časa

Obvladajte pripravo svojih najljubših jedi v delčku časa. Zdravo kuhanje na pari pod višjim pritiskom znatno skrajša čas priprave in s tem prihrani energijo.

Varčni televizorji za vse skozi vse leto

Sodobni televizijski sprejemniki so inteligentne, varčne SMART naprave za vsako gospodinjstvo. Bogate funkcije, ultra ploščat brezčasen dizajn, odlična slika in zvok so jih predodredili za vsakodnevno uporabo.

Izdelovalci jogurta - pomočniki za podporo naravne imunosti

Doma pripravite okusne probiotične jogurte s kakovostnim svežim ali suhim sadjem. Zagotovite si zadostno odpornost zahvaljujoč dobrim bakterijam, ki so bistvenega pomena za pravilno delovanje črevesne mikroflore.

Parni stroji za enostavno obdelavo in razkuževanje oblačil

Para zmehča in zravna vlakna v tekstilu ter tako zravna zmečkana oblačila in gube. Hkrati učinkovito dezinficira tekstil.

Kako izbrati najboljšo kavo?

Kava je ena najstarejših in najbolj priljubljenih stimulativnih pijač. Je okusen razlog za srečanja s prijatelji, za prijetno sprostitev in počitek.

Domače prekajevalnice za naravno konzerviranje in poln okus prekajenih mesnin

Dimljenje je poleg sušenja najstarejša oblika konzerviranja hrane. Priljubljene mesnice in predelave mesa so odlična priložnost za srečanje cele družine in prijateljev.

Čiščenje oken - učinkovito in moderno

Čiščenje oken, ogledal, tuš kabin ali raznih gladkih sijočih površin v domu je pogosto nočna mora. A počnite to učinkovito in sodobno.

Sprostite se ob zimskih športih

Slovaška je čudovita gorata država s številnimi dobro opremljenimi zimskimi središči. Ponujajo odlično okolje za sprostitev in šport z odličnimi snežnimi razmerami.

Kako ravnati z avtomobilom pred zimo?

In ne pozabi! Bliža se še bolj zahteven del leta! Hladne zimske razmere bodo preizkusile vzdrževanje in videz vašega sopotnika.