Lonci na pritisk za zdrave obroke, prihranek energije in časa
04.12.2022 | Uredništvo

Lonci na pritisk za zdrave obroke, prihranek energije in časa

Obvladajte pripravo svojih najljubših jedi v delčku časa. Zdravo kuhanje na pari pod višjim pritiskom znatno skrajša čas priprave in s tem prihrani energijo. Povišan tlak v loncu pomeni višje vrelišče. Voda vre pri temperaturi od 120 do 125 °C. Zaprta posoda ohrani do 80 % vitaminov in hranilnih snovi v hrani ter izrazit okus in aromo. Pripravite okusne zelenjavne jedi za svoje prijatelje ali popolno divjačino in govejo enolončnico. In to do dvakrat hitreje kot priprava v klasičnih loncih.

Varno kuhajte s popolnoma zaprtim pokrovom. Osnova varnosti je varovalka proti odpiranju tlačne posode in varnostni izpustni ventil. Nadtlačni ventili za zmanjšanje tlaka prav tako ščitijo operaterja.

Namestite pokrov in ga zaprite z enim od treh načinov zapiranja:

  • vzvodna ključavnica s stranskim ročajem
  • bajonetna kapa s stranskim ročajem
  • zapiranje na zaskok z zložljivim ročajem za lažje shranjevanje

Vsak način zapiranja je varen. Ne pozabite redno preverjati čistosti tlačnih ventilov. Zmanjšajte toploto, če uhaja para. Kuhalna plošča bo vedno čista.

Velikost lončka, primernega za vaše gospodinjstvo, je odvisna od števila članov. S priporočeno polnitvijo do 2/3 prostornine zadostuje 5-10 litrski lonec za štiričlansko gospodinjstvo.

Večje dimenzije in stranski ročaji zahtevajo več prostora za shranjevanje. Praktični in ekonomični so tudi kompleti malih in velikih posod z enim pokrovom v kompletu.



Klasični lonci na pritisk za segrevanje na kuhalni plošči

Klasični lonci na pritisk za segrevanje na kuhalni plošči

Lonci na pritisk za segrevanje na kuhalni plošči so običajno izdelani iz visokokakovostnega nerjavečega jekla s sendvič akutermnim dnom. Sodobne posode z notranjo površino iz titana lahko uporabljate tudi za praženje in cvrtje.

Ali boste kupili indukcijsko kuhalno ploščo? Izberite lonce na pritisk, ki podpirajo indukcijo. Kakovostni izdelki imajo feromagnetno dno, ki ga lahko uporabljate na vseh kuhališčih in jih lahko perete v pomivalnem stroju.

Za plinske gorilnike razmislite o kombinaciji s plastiko, da preprečite, da bi jih poškodoval odprt ogenj.

Ne pozabite uporabljati pametnih dodatkov. Parne košare in podaljški za ločevanje prostora v posodi omogočajo sočasno kuhanje različnih jedi v eni posodi.

Vedno upoštevajte navodila za uporabo in uporabljajte preverjene recepte. Toda nič vam ne preprečuje, da eksperimentirate s svojimi okusi in aromami.

  • zdravo kuhanje na pari ohranjanje hranilnih snovi, mineralov in vitaminov naraven okus in nasičena aroma hitrejše kuhanje senzor temperature s časovnikom za lažjo pripravo hrane varčevanje z energijo nižja nabavna cena
  • priporočljiva je povečana previdnost med kuhanjem stalen nadzor in nastavitev gretja ročna zaustavitev po določenem času kuhanje brez nadzora v prisotnosti otrok ni priporočljivo

Kako izbrati pravo kuhalno ploščo?


Električni multifunkcijski lonci na pritisk

Električni multifunkcijski lonci na pritisk

Večfunkcijski električni lonci na pritisk lahko pripravijo riž, ovsene kosmiče, otroško hrano.

Zagotavljajo varčno kuhanje. Varia pod visokim, srednjim ali nizkim pritiskom. Pečejo, pečejo, kuhajo juhe in enolončnice. Omogočajo segrevanje in kuhanje v parni posodi, praženje do rjave barve ali dušenje. Vsak gurman bo vesel možnosti počasnega kuhanja sous-vide in drugih možnosti.

Uporabite vgrajeni časovnik za zvočno signalizacijo konca kuhanja in samodejni izklop.

Zaslon vas obvešča o času kuhanja, temperaturi in tlaku. Za kuhanje juh, stročnic, zelenjave in rib izberite nižjo jakost pritiska in temperature. Višji tlak in temperatura sta bolj primerna za pripravo mesa.

Pa še nekaj. Za ljubitelje mlečnih izdelkov je možna priprava domačega jogurta.

  • prednastavljeni programi za avtomatsko pripravo hrane enostavno pomivanje v pomivalnem stroju obilica receptov in navodil za zdravo prehrano timer s funkcijo samodejnega segrevanja in izklopom funkcija zakasnjenega vklopa Funkcija Keep Warm za ohranjanje tople hrane možnost ročnega upravljanja temperature, pritiska in časa kuhanja možnost počasno sous-vide kuhanje na nižji temperaturi, možnost konzerviranja, možnost priprave jogurtov
  • večje dimenzije zahtevajo dovolj skladiščnega prostora in višjo nabavno ceno

Kako izbrati pomivalni stroj?


Preberite tudi

Zimske gume za varno vožnjo po mrzlih cestah

Verjetno ni več dvoma o nujnosti uporabe zimskih pnevmatik v težkih klimatskih razmerah zime. Splošno priporočilo je, da zamenjate zimske pnevmatike, če temperatura okolice pade pod 7 °C.

Domače pekarne za pripravo svežega kruha in peciva

Radi zajtrkujete svežo, hrustljavo rezino kruha ali toplo, dišeče pecivo? Potem si vsekakor priskrbite majhno domačo pekarno.

Kuhinjski roboti - zanesljivi spremljevalci pri kuhanju in peki

Odkrijte zanesljivega spremljevalca za vsakodnevno ali občasno kuhanje in peko. Postanite kreativni kuhar. Pripravite jedi z vsega sveta.

Varčni televizorji za vse skozi vse leto

Sodobni televizijski sprejemniki so inteligentne, varčne SMART naprave za vsako gospodinjstvo. Bogate funkcije, ultra ploščat brezčasen dizajn, odlična slika in zvok so jih predodredili za vsakodnevno uporabo.

Izdelovalci jogurta - pomočniki za podporo naravne imunosti

Doma pripravite okusne probiotične jogurte s kakovostnim svežim ali suhim sadjem. Zagotovite si zadostno odpornost zahvaljujoč dobrim bakterijam, ki so bistvenega pomena za pravilno delovanje črevesne mikroflore.

Parni stroji za enostavno obdelavo in razkuževanje oblačil

Para zmehča in zravna vlakna v tekstilu ter tako zravna zmečkana oblačila in gube. Hkrati učinkovito dezinficira tekstil.

Kako izbrati najboljšo kavo?

Kava je ena najstarejših in najbolj priljubljenih stimulativnih pijač. Je okusen razlog za srečanja s prijatelji, za prijetno sprostitev in počitek.

Domače prekajevalnice za naravno konzerviranje in poln okus prekajenih mesnin

Dimljenje je poleg sušenja najstarejša oblika konzerviranja hrane. Priljubljene mesnice in predelave mesa so odlična priložnost za srečanje cele družine in prijateljev.

Čiščenje oken - učinkovito in moderno

Čiščenje oken, ogledal, tuš kabin ali raznih gladkih sijočih površin v domu je pogosto nočna mora. A počnite to učinkovito in sodobno.

Sprostite se ob zimskih športih

Slovaška je čudovita gorata država s številnimi dobro opremljenimi zimskimi središči. Ponujajo odlično okolje za sprostitev in šport z odličnimi snežnimi razmerami.

Kako izbrati pravo kuhalno ploščo?

Opremite svoj sodoben dom s steklokeramično kuhalno ploščo ali varno indukcijsko kuhalno ploščo. Preizkusite inovativno, zabavno, enostavno kuhanje in veliko pametnih funkcij.

Kako ravnati z avtomobilom pred zimo?

In ne pozabi! Bliža se še bolj zahteven del leta! Hladne zimske razmere bodo preizkusile vzdrževanje in videz vašega sopotnika.