Domače prekajevalnice za naravno konzerviranje in poln okus prekajenih mesnin
29.11.2022 | Uredništvo

Domače prekajevalnice za naravno konzerviranje in poln okus prekajenih mesnin

Dimljenje je poleg sušenja najstarejša oblika konzerviranja hrane. Je tradicionalni del priprave na božične in velikonočne praznike. Priljubljene mesnice in predelave mesa so odlična priložnost za srečanje cele družine in prijateljev. Prekajevanje povzroči hitrejše in izrazitejše zorenje surovine. Hrana pridobi specifičen aromatičen vonj in okus. Smoking je naravna aroma brez umetnih e-arom. Antibakterijska kombinacija soli, temperature in dima uničuje bakterije in dolgotrajno ščiti klobase pred kvarjenjem. Kadite lahko skoraj vse. Eksperimentirajte, izumite svoje recepte. Presenetite sebe in svoje prijatelje.



Kako izbrati domačo kadilnico

Kako izbrati domačo kadilnico

Vsaka domača kadilnica je primerna za prekajevanje skoraj vseh vrst surovin. Poleg klasičnega mesa in mesnih izdelkov poskusite dimljene ribe, sir, jajca, orehe, sadje in zelenjavo. Samo od pribora za prekajevalnico je odvisno, ali surovino obesite na kljuke, jo shranite na mrežico ali jo postavite na odcejalno polico.

Pri izbiri prekajevalnice upoštevajte, katera živila nameravate kaditi, kako pogosto in v kakšni količini.

Majhne kompaktne kadilnice so običajno tudi prenosne. Nekateri so primerni tudi za seboj na vodo, na primer za dimljenje rib.

Večnamenske in večkomorne kadilnice vam omogočajo pečenje na žaru ali dimljenje različnih vrst surovin, ne da bi se med seboj odišavile.

Pomemben parameter pri izbiri kadilnice je način dimljenja ter izbira vira toplote in dima . Vir toplote je lahko oglje, trdi les, plin ali električna tuljava s termostatom.

Kosi lesa, lesni sekanci ali žagovina sadnega drevja z močno aromo so bistveni del dimljenja. Za počasno dimljenje s hladnim dimom potrebujete razvijalce in generatorje hladnega dima.

Kuhinjski roboti - zanesljivi spremljevalci pri kuhanju in peki


Kadilnica

Osnovni slogi kajenja

Osnovni slogi kajenja

Opremite se s prekajevalnicami za toplo in vroče dimljenje ali za dimljenje s hladnim dimom. Ta dva osnovna stila dimljenja sta značilna tudi za samo konstrukcijo kadilnice. Kadilnice za toplo in vroče kajenje morajo biti opremljene s kakovostnim termometrom ali termostatom za udoben nadzor in dolgoročno vzdrževanje temperature v območju od 45 do 75 ° C 8-12 ur. Dimljenje z vročim dimom je primerno za mastno meso in mesne izdelke. Med vročim dimljenjem se temperatura vzdržuje od 80°C do 100°C približno 2 uri. Vroče kajenje je primerno za pripravo rib in surovin z nizko vsebnostjo maščob. Krajši rok trajanja živil, dimljenih z vročim dimom, zahteva hitrejšo porabo. Nežno, počasno dimljenje s hladnim dimom traja več dni pri temperaturi do 25°C. Posebej primeren je za mehko govedino in piščance, ribe in surovine z nizko vsebnostjo maščob, sir in zelenjavo. Prednost je daljša obstojnost in ohranitev vseh hranil in hranilnih snovi.


Mlinčki za meso

Električne domače kadilnice

Električne domače kadilnice

Električne domače kadilnice iz nerjavečega jekla bodo dolgoletni spremljevalec na poti spoznavanja kajenja. Visokokakovosten komplet je sestavljen iz izolirane konstrukcije komore z dvojno steno, z integriranim termometrom, z električno tuljavo in termostatom. Širok nabor dodatkov omogoča obešanje na kljuke ali shranjevanje surovin na mrežah ali policah. Visoka toplotna zmogljivost tuljave vam omogoča kajenje skozi vse leto v vseh vremenskih razmerah. Nič več omejitev. Nerjaveči material je zagotovilo brezhibnosti, enostavnega vzdrževanja in čiščenja. Napolnite skledo z mokro žagovino eksotičnih ali sadnih dreves. Termostat nastavite na želeno temperaturo in ga vklopite. Po segrevanju komore na želeno temperaturo vstavite surovine. Po tem je dovolj, da redno menjate žagovino po receptu in jo navlažite z vodnim razpršilcem. Vlaga, temperatura in aromatičen dim dajejo hrani blag, pikanten okus in dolgo obstojnost.

  • enostavna nastavitev temperature in njena avtomatska termostatska regulacija enostavno upravljanje in enostavna menjava žagovine enostavno praznjenje pepela enostavno čiščenje in vzdrževanje inox prekajevalnice dolga življenjska doba bogata notranja oprema za dimljenje različnih surovin celoletna uporaba
  • višjo nabavno ceno kakovostnega izoliranega sklopa iz nerjavnega jekla

Domače plinske kadilnice

Domače plinske kadilnice

Izolirano kadilnico z dvojno steno povežite s steklenico propan-butana poleti ali pozimi. Prižgite ogenj s piezo vžigalnikom, nastavite temperaturo in skozi stekleno okence na vratih preverite potek dimljenja. Izberite mokre lesne sekance, sekance ali žagovino. Smoker poskusite tudi kot vodni žar za meso in zelenjavo. Dodajte skledo s pivom, vinom, različnimi začimbami ali sadnimi sokovi. Dobili boste več eksotičnih okusov in arom.

  • odlična toplotna moč vsestranska uporaba za dimljenje, pečenje na žaru, kuhanje priročno dimljenje z enostavno nastavitvijo in nadzorom temperature
  • ravnanje s plinom in požarom višja nabavna cena

Domače kadilnice na oglje

Domače kadilnice na oglje

Odkrijte prednosti elegantnih prekajevalnic na oglje v standardni kombinaciji z žarom. Rustikalen videz, možnost gibanja po terasi ali vrtu, so jih predodredili za vse zabave in praznovanja. Pecite zrezke, zelenjavo in pripravite dimljene sire, ribe, jajca, šunko ali klobase. Bogat jedilnik bo prijetno kulinarično presenečenje za goste. Postanite bolj zvezdniški kuhar.

  • dimljenje, pečenje na žaru, peka, kuhanje v eni možnosti sekanci, oglje, briketi, žagovina
  • višja nabavna cena stilskih in rustikalnih prekajevalnic za sezonsko uporabo za dimljenje

Kako izbrati vrtni žar?


Prekajevalnice za počasno dimljenje in sušenje

Prekajevalnice za počasno dimljenje in sušenje

Odkrijte prednosti počasnega kajenja s hladnim dimom. Izboljšajte okus in aromo pustega mesa in sirov, zelenjave in sadja. Ne omejujte se in uporabite možnost sušenja zelenjave, začimb ali sadja. Stisnjene brikete vstavite v rezervoar generatorja hladnega dima. Pripravite zdrave dišeče dobrote z aromo različnih vrst lesa. Izberite odlično izolirano komoro s steklenimi vrati, velikosti kadilnice, ročno ali daljinsko upravljanje z mobilnim telefonom. Samo izbrati moraš.

  • ohranjanje vseh hranil in hranilnih snovi, dolga obstojnost počasi dimljenih živil
  • višja nabavna cena termoizoliranih prekajevalnic, ločen generator hladnega dima, počasno in dolgotrajno dimljenje več kot 24 ali 48 ur.

Sušilnice za kakovostno predelavo sezonskega sadja


Vrtne kadilnice z ločenim kuriščem

Vrtne kadilnice z ločenim kuriščem

Vrtne prekajevalnice so namenjene večjim gospodinjstvom in vsem navdušencem nad dimljenimi dobrotami. Ali morate po klavnici naenkrat predelati večjo količino mesa in mesnih izdelkov? Namestite vrtno prekajevalnico z ločenim kaminom za toplo in hladno dimljenje na vašem vrtu ali terasi vaše hiše. Pridobite elegantno leseno kadilnico za svojo kočo. V zgorevalni komori uporabite trdi les brez lubja.

  • velika kapaciteta za 15-30 kg mesa lažji nadzor temperature z loputami v komori prekajevalnice in zunanjem kurišču
  • primeren za fiksno vgradnjo, slabše izolativne lastnosti enostenske lesene komore, težje vzdrževati temperaturo

Kadilnica

Majhne kompaktne kadilnice

Majhne kompaktne kadilnice

Majhne dimenzije kompaktnih kadilnic omogočajo enostaven prenos v kamp, v naravo ali na vodo. Izberite udoben električni vir toplote s termostatom, ogljem, žagovino ali lesnimi sekanci. Pripravite ribje specialitete kar na bregu reke. Hrana je najbolj okusna v naravi.

  • kompaktne mere in mobilnost, nizka nabavna cena, možnost dimljenja, pečenja na žaru in kuhanja
  • primerna za pripravo manjše količine hrane

Kadilnica

Preberite tudi

Zimske gume za varno vožnjo po mrzlih cestah

Verjetno ni več dvoma o nujnosti uporabe zimskih pnevmatik v težkih klimatskih razmerah zime. Splošno priporočilo je, da zamenjate zimske pnevmatike, če temperatura okolice pade pod 7 °C.

Domače pekarne za pripravo svežega kruha in peciva

Radi zajtrkujete svežo, hrustljavo rezino kruha ali toplo, dišeče pecivo? Potem si vsekakor priskrbite majhno domačo pekarno.

Kuhinjski roboti - zanesljivi spremljevalci pri kuhanju in peki

Odkrijte zanesljivega spremljevalca za vsakodnevno ali občasno kuhanje in peko. Postanite kreativni kuhar. Pripravite jedi z vsega sveta.

Lonci na pritisk za zdrave obroke, prihranek energije in časa

Obvladajte pripravo svojih najljubših jedi v delčku časa. Zdravo kuhanje na pari pod višjim pritiskom znatno skrajša čas priprave in s tem prihrani energijo.

Varčni televizorji za vse skozi vse leto

Sodobni televizijski sprejemniki so inteligentne, varčne SMART naprave za vsako gospodinjstvo. Bogate funkcije, ultra ploščat brezčasen dizajn, odlična slika in zvok so jih predodredili za vsakodnevno uporabo.

Izdelovalci jogurta - pomočniki za podporo naravne imunosti

Doma pripravite okusne probiotične jogurte s kakovostnim svežim ali suhim sadjem. Zagotovite si zadostno odpornost zahvaljujoč dobrim bakterijam, ki so bistvenega pomena za pravilno delovanje črevesne mikroflore.

Parni stroji za enostavno obdelavo in razkuževanje oblačil

Para zmehča in zravna vlakna v tekstilu ter tako zravna zmečkana oblačila in gube. Hkrati učinkovito dezinficira tekstil.

Kako izbrati najboljšo kavo?

Kava je ena najstarejših in najbolj priljubljenih stimulativnih pijač. Je okusen razlog za srečanja s prijatelji, za prijetno sprostitev in počitek.

Čiščenje oken - učinkovito in moderno

Čiščenje oken, ogledal, tuš kabin ali raznih gladkih sijočih površin v domu je pogosto nočna mora. A počnite to učinkovito in sodobno.

Sprostite se ob zimskih športih

Slovaška je čudovita gorata država s številnimi dobro opremljenimi zimskimi središči. Ponujajo odlično okolje za sprostitev in šport z odličnimi snežnimi razmerami.

Kako izbrati pravo kuhalno ploščo?

Opremite svoj sodoben dom s steklokeramično kuhalno ploščo ali varno indukcijsko kuhalno ploščo. Preizkusite inovativno, zabavno, enostavno kuhanje in veliko pametnih funkcij.

Kako ravnati z avtomobilom pred zimo?

In ne pozabi! Bliža se še bolj zahteven del leta! Hladne zimske razmere bodo preizkusile vzdrževanje in videz vašega sopotnika.