Čiščenje oken - učinkovito in moderno
28.11.2022 | Uredništvo

Čiščenje oken - učinkovito in moderno

Čiščenje oken, ogledal, tuš kabin ali raznih gladkih sijočih površin v domu je pogosto nočna mora. Ali tudi vi rešujete tradicionalno vprašanje pred prihajajočimi prazniki? Moramo očistiti okna? Vsekakor da. A počnite to učinkovito in sodobno. Dolgočasno dolžnost spremenite v skupno družinsko igro. V aktivnost vključite vse člane gospodinjstva. Predvsem pa se dobro razpoložite in pripravite vnaprej.



Ročno čiščenje

Ročno čiščenje

Najboljši čas za čiščenje oken je spomladi ali jeseni. Izkoristite stabilno vreme brez vročine in vetra. Narediti načrt. Vnaprej si priskrbite vsa potrebna orodja in čistila. Razdelite naloge. Osnova je varen dostop do oken in okenskih polic z lestvijo ali stopnicami. Sprostite prostor, snemite žaluzije in mreže proti mrčesu. S sesalnikom odstranite grobo umazanijo iz okvirjev, mrež in žaluzij.

Zunanjost in notranjost oken grobo operite. Najprej okvirji in nato očala. Uporabite vodo s kisom ali drugo primerno čistilno sredstvo. Imate lesena, plastična ali aluminijasta okna? Izogibajte se praskanju ali poškodbam njihove površine. Odstranite staro trdovratno umazanijo. Vaš parni čistilec oken zlahka premaga vsako umazanijo. Za brisanje uporabite mehke gobice, krpe ali krpe iz mikrovlaken. Nekatera čistila lahko na stekleni površini pustijo sledi v obliki prog. Je posledica hitro posušenih ostankov kalcija iz vode in iz raznih dodatkov v detergentih. Če je mogoče, uporabite destilirano vodo. Ne vsebuje mineralov ali raztopljenega kalcija.

Na koncu operite okna z dodatkom polirnega sredstva. Ostanke vode obrišite z otiralom za okna. Idealno s stranskim udarcem in postopoma od zgoraj navzdol. Po vsakem potegu strgalo obrišite s krpo. Kakovostni silikonski strgali in zadosten pritisk so zagotovilo za popoln rezultat. Vse nepravilnosti zloščite s suho krpo ali irhovino.

  • popolna obdelava celotnega okna
  • zamudno delo nepriljubljena gospodinjska dejavnost

Kako izbrati sesalnik?


Čistilne krpePapirnate brisačestopnice

Robotski čistilci oken

Robotski čistilci oken

Imate v svojem domu velike steklene stene, terase ali zastekljene balkone? Se počutite negotovo pri delu na višini? Uporabite inovativno tehnologijo inteligentnih robotskih čistilnikov. Tudi steklene površine brez okvirja niso ovira. Pametni robotski čistilci to zlahka obvladajo. Vgrajena rezervna baterija ščiti napravo pred padcem. Svoj robotski čistilec upravljajte z daljinskim upravljalnikom ali preko mobilne aplikacije. V primeru močne kontaminacije kozarec grobo operite ročno. Posodo robota napolnite s čistilnim sredstvom. Ultrazvočni razpršilec ustvari popolno meglico za učinkovitejše čiščenje. Pri napravah brez rezervoarja čistilno sredstvo popršite neposredno na steklo ali na čistilno krpo robota. Izberite vrsto gibanja in začnite s čiščenjem. Vibrirajoča blazinica s krpo z nežnim vibriranjem ali kroženjem odlično očisti in polira steklo. Krpe iz mikrovlaken naj bodo čiste. Operite jih brez mehčalca.

Napravo zavarujte z varnostnim kablom pred padcem in se ukvarjajte s svojimi hobiji.

  • omogočajo enostavno čiščenje in poliranje oken, ogledal ali tuš kabin primerni so za večja okna, stekla ali druge gladke površine omogočajo vertikalno in horizontalno čiščenje vsebujejo žiroskop in vakuumski senzor za varno delo navigacijski laserski sistem omogoča popolno čiščenje tudi po prekinitvi dela v primeru izpada električne energije
  • višjo nabavno ceno

Preberite tudi

Zimske gume za varno vožnjo po mrzlih cestah

Verjetno ni več dvoma o nujnosti uporabe zimskih pnevmatik v težkih klimatskih razmerah zime. Splošno priporočilo je, da zamenjate zimske pnevmatike, če temperatura okolice pade pod 7 °C.

Domače pekarne za pripravo svežega kruha in peciva

Radi zajtrkujete svežo, hrustljavo rezino kruha ali toplo, dišeče pecivo? Potem si vsekakor priskrbite majhno domačo pekarno.

Kuhinjski roboti - zanesljivi spremljevalci pri kuhanju in peki

Odkrijte zanesljivega spremljevalca za vsakodnevno ali občasno kuhanje in peko. Postanite kreativni kuhar. Pripravite jedi z vsega sveta.

Lonci na pritisk za zdrave obroke, prihranek energije in časa

Obvladajte pripravo svojih najljubših jedi v delčku časa. Zdravo kuhanje na pari pod višjim pritiskom znatno skrajša čas priprave in s tem prihrani energijo.

Varčni televizorji za vse skozi vse leto

Sodobni televizijski sprejemniki so inteligentne, varčne SMART naprave za vsako gospodinjstvo. Bogate funkcije, ultra ploščat brezčasen dizajn, odlična slika in zvok so jih predodredili za vsakodnevno uporabo.

Izdelovalci jogurta - pomočniki za podporo naravne imunosti

Doma pripravite okusne probiotične jogurte s kakovostnim svežim ali suhim sadjem. Zagotovite si zadostno odpornost zahvaljujoč dobrim bakterijam, ki so bistvenega pomena za pravilno delovanje črevesne mikroflore.

Parni stroji za enostavno obdelavo in razkuževanje oblačil

Para zmehča in zravna vlakna v tekstilu ter tako zravna zmečkana oblačila in gube. Hkrati učinkovito dezinficira tekstil.

Kako izbrati najboljšo kavo?

Kava je ena najstarejših in najbolj priljubljenih stimulativnih pijač. Je okusen razlog za srečanja s prijatelji, za prijetno sprostitev in počitek.

Domače prekajevalnice za naravno konzerviranje in poln okus prekajenih mesnin

Dimljenje je poleg sušenja najstarejša oblika konzerviranja hrane. Priljubljene mesnice in predelave mesa so odlična priložnost za srečanje cele družine in prijateljev.

Sprostite se ob zimskih športih

Slovaška je čudovita gorata država s številnimi dobro opremljenimi zimskimi središči. Ponujajo odlično okolje za sprostitev in šport z odličnimi snežnimi razmerami.

Kako izbrati pravo kuhalno ploščo?

Opremite svoj sodoben dom s steklokeramično kuhalno ploščo ali varno indukcijsko kuhalno ploščo. Preizkusite inovativno, zabavno, enostavno kuhanje in veliko pametnih funkcij.

Kako ravnati z avtomobilom pred zimo?

In ne pozabi! Bliža se še bolj zahteven del leta! Hladne zimske razmere bodo preizkusile vzdrževanje in videz vašega sopotnika.