Izdelovalci jogurta - pomočniki za podporo naravne imunosti
02.12.2022 | Uredništvo

Izdelovalci jogurta - pomočniki za podporo naravne imunosti

Najbolj naraven način za zaščito zdravja je uživanje zdrave hrane. Po možnosti brez nepotrebnih umetnih "E" sestavin, brez dodanega sladkorja ali umetnih sladil. Vrhunski izdelki so sveža živila. Doma pripravite okusne probiotične jogurte s kakovostnim svežim ali suhim sadjem.

Zagotovite si zadostno odpornost zahvaljujoč dobrim bakterijam, ki so bistvenega pomena za pravilno delovanje črevesne mikroflore. Ustvarite naravno ravnovesje koristnih bakterij. Bodite spet FIT po bolezni, po jemanju antibiotikov ali v dolgi zimi.

Izdelava domačega jogurta je cenovno ugodna. Postal bo zabaven in poučen del družinskih eko-bio dejavnosti.



Kako pridobimo naravno imunost

Kako pridobimo naravno imunost

Jogurt je produkt fermentacije bakterij vrste Lactobacillus v mleku. Bistvo izboljšanja imunosti je povečan vnos živih bakterij z uživanjem domačega jogurta. Telo ni obremenjeno, saj so te bakterije naravni del prebavnega sistema. Bakterije pretvorijo sladkor v mleku v mlečno kislino in druge koristne snovi.


Kako deluje doma

Kako deluje doma

Princip je preprost. Kvalitetnemu mleku dodajte nekaj domačega jogurta in premešajte. Temu se reče cepljenje.

Najprej segrejte sveže mleko na 80°C. Pozor, ne sme se stisniti. Ko se ohladi na približno 40°C, v mleko vmešamo jogurt. Uporabite ostanke domačega jogurta ali mešanico suhega jogurta. Večjo količino kot dodate, krajši bo proizvodni proces. Za en liter boste potrebovali približno 3 žlice jogurta. Premešamo in jogurtova zmes je pripravljena. Nalijte ga v čiste, prekuhane jogurtove skodelice.

Naloga jogurtarja je ustvariti primerno okolje za nastanek in razmnoževanje bakterij. Dobro razmislite o lokaciji. Izogibajte se prepihu, povečani toploti zaradi radiatorjev ali neposredni sončni svetlobi. Po približno osmih do štirinajstih urah priprave na temperaturi od 40°C do 45°C in sobni temperaturi je jogurt pripravljen za uživanje.

Rezultat vaše priprave bo gost bel jogurt kislega okusa. Od vas je odvisno, kakšen okus boste dodali. Sadje, marmelada, oreščki ali kaj drugega? Mešajte okuse po lastni domišljiji.

Sušilnice za kakovostno predelavo sezonskega sadja


Kuhinjsko orodje

Kako izbrati aparat za pripravo jogurta

Kako izbrati aparat za pripravo jogurta

Izberite kakovosten aparat za pripravo jogurta . Izberite steklene posode za jogurt s tesno prilegajočimi pokrovi, da podaljšate rok uporabnosti jogurta. Poleg tega vam bodo skodelice omogočile neprekinjeno shranjevanje jogurta in hkrati pripravo nove poslastice v jogurterju. Odločilni so:

  • Prostornina posode - od 1 do 2,5 litra
  • Število posodic za jogurt - ena posodica ali komplet do dvanajst 0,2l skodelic
  • Možnost termostata za nastavitev in vzdrževanje temperature
  • Možnost nastavitve časovnika
  • Možnost samodejnega izklopa
  • Možnost vklopa in izklopa optične signalizacije
  • Možnost zvočne signalizacije izklopa
  • Možnost osvetljenega LCD zaslona ali LED zaslona za dobro berljivost
  • Lahko se pere v pomivalnem stroju
  • Prozoren pokrov z možnostjo zaklepanja

Iščete nekaj dodatnega? Izberite napravo v kombinaciji z možnostjo izdelave sira ali sladoleda .

  • zdrava poslastica za vso družino, veliko okusov po vaši domišljiji, brez umetnih konzervansov in barvil, ugodni stroški nabave
  • razmeroma kratek rok trajanja domačega jogurta je 3 do 5 dni

Kako izbrati pomivalni stroj?


Preberite tudi

Zimske gume za varno vožnjo po mrzlih cestah

Verjetno ni več dvoma o nujnosti uporabe zimskih pnevmatik v težkih klimatskih razmerah zime. Splošno priporočilo je, da zamenjate zimske pnevmatike, če temperatura okolice pade pod 7 °C.

Domače pekarne za pripravo svežega kruha in peciva

Radi zajtrkujete svežo, hrustljavo rezino kruha ali toplo, dišeče pecivo? Potem si vsekakor priskrbite majhno domačo pekarno.

Kuhinjski roboti - zanesljivi spremljevalci pri kuhanju in peki

Odkrijte zanesljivega spremljevalca za vsakodnevno ali občasno kuhanje in peko. Postanite kreativni kuhar. Pripravite jedi z vsega sveta.

Lonci na pritisk za zdrave obroke, prihranek energije in časa

Obvladajte pripravo svojih najljubših jedi v delčku časa. Zdravo kuhanje na pari pod višjim pritiskom znatno skrajša čas priprave in s tem prihrani energijo.

Varčni televizorji za vse skozi vse leto

Sodobni televizijski sprejemniki so inteligentne, varčne SMART naprave za vsako gospodinjstvo. Bogate funkcije, ultra ploščat brezčasen dizajn, odlična slika in zvok so jih predodredili za vsakodnevno uporabo.

Parni stroji za enostavno obdelavo in razkuževanje oblačil

Para zmehča in zravna vlakna v tekstilu ter tako zravna zmečkana oblačila in gube. Hkrati učinkovito dezinficira tekstil.

Kako izbrati najboljšo kavo?

Kava je ena najstarejših in najbolj priljubljenih stimulativnih pijač. Je okusen razlog za srečanja s prijatelji, za prijetno sprostitev in počitek.

Domače prekajevalnice za naravno konzerviranje in poln okus prekajenih mesnin

Dimljenje je poleg sušenja najstarejša oblika konzerviranja hrane. Priljubljene mesnice in predelave mesa so odlična priložnost za srečanje cele družine in prijateljev.

Čiščenje oken - učinkovito in moderno

Čiščenje oken, ogledal, tuš kabin ali raznih gladkih sijočih površin v domu je pogosto nočna mora. A počnite to učinkovito in sodobno.

Sprostite se ob zimskih športih

Slovaška je čudovita gorata država s številnimi dobro opremljenimi zimskimi središči. Ponujajo odlično okolje za sprostitev in šport z odličnimi snežnimi razmerami.

Kako izbrati pravo kuhalno ploščo?

Opremite svoj sodoben dom s steklokeramično kuhalno ploščo ali varno indukcijsko kuhalno ploščo. Preizkusite inovativno, zabavno, enostavno kuhanje in veliko pametnih funkcij.

Kako ravnati z avtomobilom pred zimo?

In ne pozabi! Bliža se še bolj zahteven del leta! Hladne zimske razmere bodo preizkusile vzdrževanje in videz vašega sopotnika.