Kako izbrati pralni in sušilni stroj?
11.11.2022 | Uredništvo

Kako izbrati pralni in sušilni stroj?

Zmogljivost bobna in pogostost pranja sta odvisna od velikosti vašega gospodinjstva , števila otrok in njihove starosti. Pri izbiri pralnega stroja se osredotočite na več parametrov.

Bo to samostoječi ali vgradni pralni stroj? Če imate dovolj prostora in veliko perila, izberite ločen pralni in ločen sušilni stroj. Kapaciteto posušenega perila prilagodite pralnemu stroju. Če imate doma malo prostora, izberite vgradni pralni stroj s funkcijo sušilnega stroja . Toda cikel pranja in sušenja bo daljši.

Imate balkon, teraso ali zavetje? Ali morate varčevati z energijo in vodo? Potem je avtomatski pralni stroj z zgornjim polnjenjem brez sušilnega stroja ali klasični vrtinčni pralni stroj vse, kar potrebujete. Ali pogosto potujete, ste sami in imate malo perila? Mini pralni stroj je idealen za vas.

Izberite glede na parametre, navedene na energijski nalepki:

  • energijski razred aparata
  • poraba vode na cikel pranja
  • razred učinkovitosti ožemanja
  • revolucije
  • hrup
  • zmogljivost bobna
  • tehnologije in funkcije

Ne izbirajte le glede na ceno, temveč tudi glede na zahteve glede porabe energije in vode.



Pralni stroji s sprednjim polnjenjem

Pralni stroji s sprednjim polnjenjem

Prostostoječi pralni stroji s sprednjim polnjenjem so najbolj razširjeni. Namestite jih kamor koli na ravna tla. Kadar koli jih lahko premaknete.

Osnovni parameter pri izbiri je prostornina pralnega bobna in teža perila. Običajno je to od 6 kg do 10,5 kg suhega perila. S postopnim razvojem se dodajo številne izboljšave. Preverite razpoložljive funkcije in programe pranja.

Avtomatsko tehtanje perila je učinkovito za optimalno prilagajanje gibanja bobna in količine vode. Funkcija AutoDose nastavi optimalno količino detergenta za vsak cikel pranja. Funkcija STEAM z uporabo pare med pranjem je učinkovita v boju proti alergijam. Uniči do 99,9 % alergenov. Pomaga tudi zmanjšati gubanje perila do 30 %.

  • zgornja površina pralnega stroja je tudi odlagalna polica, možnost postavitve sušilnega stroja na pralni stroj, možnost spremljanja poteka pralnega cikla, široka paleta dizajnov
  • vhodna vrata potrebujejo dovolj prostora za odpiranje, ko je treba vrata odpreti, je vedno treba izčrpati vodo

Ozki pralni stroji Slim

Ozki pralni stroji Slim

Nimate prostora za standardni pralni stroj? Ali morate prihraniti na globini? Tanki pralni stroji so običajno globoki le 40 cm .

Ali pa imate malo perila in ne izkoriščate zmogljivosti velikega bobna učinkovito?

Optimalna kapaciteta perila za pralni stroj Slim je približno 4-6 kg . Seveda so tudi ozki pralni stroji opremljeni s funkcijo Antioverflow z zaščito pred puščanjem vode in zaščito pred penjenje.

Na voljo so tudi različice s funkcijo sušenja.

  • prihranek prostora nižja cena
  • manjša količina perila na cikel

Pralni stroji z mehurčki

Pralni stroji z mehurčki

Pralniki z mehurčki vbrizgajo zrak v raztopino pralnega praška in vode. Aktivna pena funkcije EcoBubble poskrbi za popolno pranje. Prah se bolje poveže z vodo in zrakom. Učinkovitejše pranje pri nizkih temperaturah. Pralna raztopina veliko hitreje prodre v strukturo perila.

S šobo z direktno prho se celotna dolžina pranja skrajša. S funkcijo DrumClean boste vedno imeli čisto tesnilo pralnega stroja, boben in posodo za prašek.

  • učinkovito pranje pri nizkih temperaturah prihrani vodo in elektriko krajši cikel pranja nežno pranje

Parni pralni stroji

Parni pralni stroji

Parni pralni stroji ne perejo oblačil samo v vodi, ampak tudi v pari. funkcija Higiena Steam izpušča paro z dna bobna. Visoka temperatura uniči do 99,9 % bakterij. Para zmehča tekstilna vlakna. Detergent prodre veliko globlje v tkanino. Odstranite tudi najbolj trdovratne madeže.

Ste pozabili obleči kakšen kos oblačila? Dodajte ga dodatno v pralni stroj skozi vrata Add Wash tudi po začetku pralnega cikla.

Vse pametne funkcije vam ne bodo le prihranile energije in vode za 20 % , ampak tudi vaš čas.

  • učinkovitejša poraba vode za pranje varčevanje z energijo varčevanje z antibakterijskim učinkom pranja hitro pranje tiho pranje
  • višja cena

Pralni stroji s sušilniki

Pralni stroji s sušilniki

Nimate dovolj prostora za samostoječi pralni in samostoječi sušilni stroj? Ni važno. Kombinirani pralno-sušilni stroji so idealni za vas.

Če tudi to ni dovolj, bo to rešil vgradni pralni in sušilni stroj v kuhinjski omarici.

Za kombinirane pralne stroje pričakujte dva cikla sušenja. Kombinirani pralni stroji imajo manjšo zmogljivost sušenja v primerjavi s skupno količino opranega perila na cikel pranja.

Za največji prihranek energije in časa izberite inteligentni pralni stroj s sušilcem .

  • prednost prihranka prostora 2v1
  • višja cena po pranju ene serije, potrebna sta 2 cikla sušenja

Sušilniki perila

Sušilniki perila

Ali morate zmanjšati vlažnost v vašem domu? Doma nimate prostora za sušenje mokrega perila. Znebite se skrbi. Prostostoječi sušilni stroji so rešitev za vas. Izberite primerno nosilnost za vaš pralni stroj. Kondenzacijski sušilni stroji s toplotno črpalko so energetsko učinkoviti.

Izkoristite priložnost in si zagotovite samostoječi komplet pralno-sušilnega stroja . Postavite jih enega poleg drugega ali enega nad drugega. Uživajte v elegantnih oblikovalskih kompletih z bogatim naborom funkcij in funkcij.

  • sistem proti mečkanju, nastavitev stopnje sušenja, načini sušenja, osvežitev perila z ioniziranim zrakom

Sušilniki perila

Inteligentni pametni pralni stroji

Inteligentni pametni pralni stroji

Integracija Smart tehnologij in rešitev Smart Home ni zaobšla niti procesa pranja. Tudi vi lahko svoj pametni pralni stroj upravljate in nadzorujete na daljavo preko pametnega telefona.

Inteligenten   tehnologija Al Control   nenehno uči in si zapomni vaše pralne navade. Sistem i-DOS oceni vsebino pralnega stroja in predlaga primeren cikel pranja.

Brezstično povežite svoj mobilni telefon s pametnim pralnim strojem. Tehnologija Smart Touch in NFC povezljivost omogočata uporabo aplikacije za ogled informacij o pranju ali načrtovanje pranja. Pri reševanju težav vam bosta pomagala tudi pametni pralni stroj in glasovni pomočnik .

  • možnost daljinskega upravljanja s pametnim telefonom zagotavlja statistiko porabe predlaga najprimernejši način pranja samodejno doziranje detergentov samočiščenje
  • višja cena

Vgradni pralni stroji

Vgradni pralni stroji

Ali doma pogrešate tehnični prostor? Imate majhno kopalnico? Potem boste cenili vgradne pralne stroje za vgradnjo v kuhinjsko enoto. Vrata jih ščitijo pred radovednimi pogledi.

Izberite vgradne pralne stroje s sušilnimi stroji. Dobite bogat nabor funkcij in lastnosti kot pri prostostoječih napravah.

  • prihranijo prostor
  • višja cena

Pralni stroji z zgornjim polnjenjem

Pralni stroji z zgornjim polnjenjem

Pralni stroji z zgornjim polnjenjem so ozki in prihranijo prostor v majhnih prostorih. V zaprtih prostorih pričakujte, da se bodo vrata odpirala navzgor. Njihove dimenzije niso primerne za postavitev v kuhinje.

Prekinite postopek pranja. Naložite perilo, ne da bi izčrpali vodo .

Pomanjkljivost je pomanjkanje ponudbe pralnih strojev z zgornjim polnjenjem v kombinaciji s sušilnim strojem.

  • primerna za ozke prostore, priročno polnjenje in odstranjevanje perila
  • zgornji del pralnega stroja ne more služiti kot polica za shranjevanje manj perila, manj funkcij v primerjavi z vrhunskimi tehnologijami pralnih strojev s sprednjim polnjenjem

Whirlpool pralni stroji

Whirlpool pralni stroji

Klasični vrtinčni pralni stroji so idealni za vikende in vikende. Kjerkoli ni dostopa do oskrbe z vodo pod pritiskom. V bobnu, v katerem se pere perilo, se perilo "vrtinči" . Perilo se vrti z gibanjem propelerja na strani kadi. V kombinaciji s centrifugo lahko enostavno operete manjšo količino perila.

  • ni zahtev za oskrbo z vodo, zavzame najmanj prostora, varčuje z energijo, enostavno upravljanje
  • manj nežno pranje, bolj zamudno pranje

Mini pralni stroji

Mini pralni stroji

Vam redno zmanjka perila ? Si sam ali študent? Se pogosto seliš?

Ali morate prati perilo na vrtu ali v kampu?

Enostavno prenosljiv kompakten mini pralni stroj z minimalnimi prostorskimi zahtevami je uporaben za vas. Kapaciteta pranja 2 do 3 kg perila. Nastavljiv časovnik . Obstaja funkcija vrtenja .

  • majhna moč, minimalne funkcije, minimalen prostor za shranjevanje, primeren za potovanja
  • majhna količina perila

Dodatki za pralne stroje

Dodatki za pralne stroje

Nobeno pranje ni popolno brez visokokakovostnih detergentov . Za vas oziroma vaš pralni stroj so primernejši pralni prašek, pralni gel, pralne kapsule ali tekoči praški.

Perilu dodajte dišeče mehčalce za prijeten vonj in mehak dotik. Podaljšajte barvno obstojnost perila.

Na trdovratne madeže nanesite sredstva za odstranjevanje madežev.

Umazano perilo odložite v košare za perilo.

Zaloge perila shranjujte v omaricah nad pralnim strojem izven dosega otrok.

  • organizirajo shranjevanje in olajšajo pranje

Pralni strojiVrtni sušilniki perila

Preberite tudi

Zimske gume za varno vožnjo po mrzlih cestah

Verjetno ni več dvoma o nujnosti uporabe zimskih pnevmatik v težkih klimatskih razmerah zime. Splošno priporočilo je, da zamenjate zimske pnevmatike, če temperatura okolice pade pod 7 °C.

Domače pekarne za pripravo svežega kruha in peciva

Radi zajtrkujete svežo, hrustljavo rezino kruha ali toplo, dišeče pecivo? Potem si vsekakor priskrbite majhno domačo pekarno.

Kuhinjski roboti - zanesljivi spremljevalci pri kuhanju in peki

Odkrijte zanesljivega spremljevalca za vsakodnevno ali občasno kuhanje in peko. Postanite kreativni kuhar. Pripravite jedi z vsega sveta.

Lonci na pritisk za zdrave obroke, prihranek energije in časa

Obvladajte pripravo svojih najljubših jedi v delčku časa. Zdravo kuhanje na pari pod višjim pritiskom znatno skrajša čas priprave in s tem prihrani energijo.

Varčni televizorji za vse skozi vse leto

Sodobni televizijski sprejemniki so inteligentne, varčne SMART naprave za vsako gospodinjstvo. Bogate funkcije, ultra ploščat brezčasen dizajn, odlična slika in zvok so jih predodredili za vsakodnevno uporabo.

Izdelovalci jogurta - pomočniki za podporo naravne imunosti

Doma pripravite okusne probiotične jogurte s kakovostnim svežim ali suhim sadjem. Zagotovite si zadostno odpornost zahvaljujoč dobrim bakterijam, ki so bistvenega pomena za pravilno delovanje črevesne mikroflore.

Parni stroji za enostavno obdelavo in razkuževanje oblačil

Para zmehča in zravna vlakna v tekstilu ter tako zravna zmečkana oblačila in gube. Hkrati učinkovito dezinficira tekstil.

Kako izbrati najboljšo kavo?

Kava je ena najstarejših in najbolj priljubljenih stimulativnih pijač. Je okusen razlog za srečanja s prijatelji, za prijetno sprostitev in počitek.

Domače prekajevalnice za naravno konzerviranje in poln okus prekajenih mesnin

Dimljenje je poleg sušenja najstarejša oblika konzerviranja hrane. Priljubljene mesnice in predelave mesa so odlična priložnost za srečanje cele družine in prijateljev.

Čiščenje oken - učinkovito in moderno

Čiščenje oken, ogledal, tuš kabin ali raznih gladkih sijočih površin v domu je pogosto nočna mora. A počnite to učinkovito in sodobno.

Sprostite se ob zimskih športih

Slovaška je čudovita gorata država s številnimi dobro opremljenimi zimskimi središči. Ponujajo odlično okolje za sprostitev in šport z odličnimi snežnimi razmerami.

Kako izbrati pravo kuhalno ploščo?

Opremite svoj sodoben dom s steklokeramično kuhalno ploščo ali varno indukcijsko kuhalno ploščo. Preizkusite inovativno, zabavno, enostavno kuhanje in veliko pametnih funkcij.