Kako izbrati zamrzovalnik?Kako izbrati zamrzovalnik?
17.11.2022 | Pisarna

Kako izbrati zamrzovalnik?

Ali kuhate za veliko gospodinjstvo? Ali redno zamrzujete sezonsko sadje, zelenjavo, ribe ali meso? Izberite zamrzovalnik po vaši meri. Odločite se glede na prostorske možnosti . Vam bolj ustreza omara , skrinja ali vgradni zamrzovalnik ?

Vsak vklopljen zamrzovalnik bistveno vpliva na porabo električne energije . Nova energijska nalepka je enaka nalepki za hladilnike. Razred energijske učinkovitosti A ima najmanjšo porabo električne energije v kWh/leto. Če nimate ločene komore za hrano, boste cenili informacije o emisije hrupa v dB. Na etiketi boste našli tudi podatek o količini uporabnega emboserja prostora v litrov . Za normalno uporabo računajte približno 30 l prostornine na člana gospodinjstva.

Mere in teža zamrzovalnikov so lahko tudi pomembni parametri po vaši izbiri.

Zamrzovalna zmogljivost označuje težo živil v kilogramih, ki jih lahko zamrzovalnik zamrzne v 24 urah. Razred zmrzovanja je označen z eno zvezdico (-6 °C), dvema (-12 °C), tremi (-18 °C) ali štirimi (-24 °C). Za dolgotrajno shranjevanje je priporočljivo globoko zamrzovanje pri -18°C.

Ali imate izpade elektrike? Zanima vas tudi čas shranjevanja zamrzovalnika. Boljše kot so izolacijske lastnosti, dlje ostane hrana zamrznjena in prihranite energijo. Podaljšajte čas shranjevanja in napolnite prazen prostor zamrzovalnika z gelnimi hladilnimi polnili .

Praktična funkcija je zvočna signalizacija nenadnega povečanja notranje temperature, ko so vrata priprta.

Izberite nadstandardni zamrzovalnik, opremljen z ledomatom . Vse poletje uživajte v popolnoma ohlajenih pijačah.Zamrzovalne omare

Zamrzovalne omare

Prosto stoječe zamrzovalne skrinje se imenujejo tudi predalni zamrzovalniki . Tipski so z izvlečnimi predali . Imejte popoln pregled nad shranjevanjem zamrznjene hrane.

Vrhunska antibakterijska površina na osnovi srebra pomaga zaščititi notranjost zamrzovalnika pred plesnijo in bakterijami.

V zamrzovalnikih s funkcijo NoFrost se rosa in ivja odstranita s pretokom zraka okoli notranjih sten.

Funkcija SuperFrost , oz aktivirajte tudi hitro zamrzovanje po vložitvi večje količine nezamrznjenih živil. Ko je dosežena nastavljena temperatura, se ta funkcija samodejno izklopi.

Oglejte si zaslon , da vidite notranjo temperaturo in druge funkcije vašega pametnega zamrzovalnika . Vnaprej nastavite temperaturo zamrzovanja. -18°C velja za idealno temperaturo za ohranjanje svežine.

  • primerni za manjša gospodinjstva, zavzemajo manjšo površino predala za pregledno shranjevanje živil
  • neprimeren za zamrzovanje velikih paketov neprimeren za shranjevanje velikih kosov mesa

Kako izbrati hladilnik?


Hladilne blaziniceZamrzovalne omare

Zamrzovalne skrinje

Zamrzovalne skrinje

Zamrzovalne skrinje ali zamrzovalni pulti so videti kot velika škatla z zgornjo odprtino.

Boste izbrali belo ali črno škatlo? Se pripravljate na praznike? Ali morate shraniti celo gos ali velikega purana? Ali izdelujete morilce? Pridobite večji prsni koš zamrzovalnik.

Zamrzovalne pulte poleg različnih širin in večjih prostornin odlikujejo odlične izolativne lastnosti z dolgim časom skladiščenja. Po odpiranju zgornjega pokrova hladen zrak ne uhaja. Ostaja v zamrzovalniku. Dobite manjšo porabo energije.

Pomanjkljivost je shranjevanje hrane eno na drugo v velikih košarah . Čez nekaj časa boste morda izgubili sled, kje so shranjeni.

  • primerno za restavracije in večja gospodinjstva velik prostor za shranjevanje velikih kosov hrane različne širine za različne količine manjša poraba energije
  • slabši pregled nad shranjevanjem živil, slabše rokovanje z vsebino, potreba po več prostora za postavitev

Vakuumski aparati za daljše shranjevanje svežih živil.


Zamrzovalne skrinje

Vgradne zamrzovalne skrinje

Vgradne zamrzovalne skrinje

Vgradne zamrzovalne skrinje so namenjene vgradnji v omarice kuhinjskih elementov. Privzeto so to predalni zamrzovalniki z enakimi značilnostmi in funkcijami kot zamrzovalniki v omarah . Omare za vgradne zamrzovalnike morajo zagotavljati zadostno odvajanje toplote.

  • primeren za ohranjanje dizajna in čistega stila kuhinje
  • manjša izbira višja cena

Preberite tudi

Sprostite se ob zimskih športih.

Sprostite se ob zimskih športih.

Slovaška je čudovita gorata država s številnimi dobro opremljenimi zimskimi središči. Ponujajo odlično okolje za sprostitev in šport z odličnimi snežnimi razmerami.

Kako izbrati pravo kuhalno ploščo?

Kako izbrati pravo kuhalno ploščo?

Opremite svoj sodoben dom s steklokeramično kuhalno ploščo ali varno indukcijsko kuhalno ploščo. Preizkusite inovativno, zabavno, enostavno kuhanje in veliko pametnih funkcij.

Kako ravnati z avtomobilom pred zimo?

Kako ravnati z avtomobilom pred zimo?

In ne pozabi! Bliža se še bolj zahteven del leta! Hladne zimske razmere bodo preizkusile vzdrževanje in videz vašega sopotnika.

Štedilniki in pečice za peko za popolno kulinarično doživetje.

Štedilniki in pečice za peko za popolno kulinarično doživetje.

Štedilniki in pečice so nujni pomočniki v kuhinji za pripravo okusnih, barvitih in odlično zapečenih jedi.

Moderne nape za elegantno kuhinjo.

Moderne nape za elegantno kuhinjo.

Instant grelniki vode za ljubitelje čaja in kave.

Instant grelniki vode za ljubitelje čaja in kave.

Ste ljubitelj klasične kave v lončku? Radi uživate v okusu in vonju čajev z vsega sveta? Sodobno gospodinjstvo ne more brez kotlička.

Sušilnice za kakovostno predelavo sezonskega sadja.

Sušilnice za kakovostno predelavo sezonskega sadja.

Odkrijte svet sušenja gob, sadja, zelenjave, zelišč in drugih živil. Vse leto imejte pri roki zdrave prigrizke brez kemikalij in konzervansov.

Kako izbrati aparat za kavo?

Kako izbrati aparat za kavo?

Postanite barista v domači kavarni. Pripravite kulinarično doživetje za svoje najdražje in prijatelje. Preizkusite tudi različne načine priprave kave.

Vakuumski aparati za daljše shranjevanje svežih živil.

Vakuumski aparati za daljše shranjevanje svežih živil.

Ohranite naravno barvo, vonj in okus hrane! Vakuum! Vaša hrana ostane dlje sveža. Celo petkrat dlje!

Kako izbrati pomivalni stroj?

Kako izbrati pomivalni stroj?

Ali veste, da vsak program v pomivalnem stroju porabi manj vode kot ročno pranje?

Kako izbrati hladilnik?

Kako izbrati hladilnik?

Podaljšajte svež okus hrane, pijače in kuhanih jedi. Pregledno shranite svoje zaloge in prihranite osebni čas za druge družinske dejavnosti.

Kako varčevati z elektriko?

Kako varčevati z elektriko?

Poraba električne energije predstavlja pomemben strošek v družinskem proračunu.