Kako ravnati z avtomobilom pred zimo?
25.11.2022 | Uredništvo

Kako ravnati z avtomobilom pred zimo?

Uživajte v svobodi, prepotujte na stotine poletnih kilometrov. To bo zagotovo pustilo pečat na vašem avtomobilu. Prihaja pa še bolj zahteven del leta. Poletno vročino in prah bodo zamenjali zima, mraz in led. Mrzla zima bo preizkusila vzdržljivost vašega spremljevalca.

Zato se pripravite na jesenske tretmaje . Že en vikend je dovolj in avto se vam bo oddolžil z enostavnim vzdrževanjem. Obdelajte lak karoserije , kolesne plošče in pnevmatike , očistite in impregnirajte prednja stekla proti rosenju.

Očistite tudi notranjost , to je vaša vizitka. Prijetna aroma bo avtomobilu dodala občutek varnosti in varnosti .

Zima bo hitro preverila vašo mešanico v podložkah . Pripravite se na mraz in ne pozabite na odmrzovalnike ključavnic in oken . Doma imejte tudi komplet odmrzovalnikov. V zamrznjenem avtu ti ne bodo pomagali.

Ne pozabite preveriti funkcionalnosti avtomobilskih dodatkov . Nosilec za smuči in snowboard ali strešni kovček . Tudi sneg in led vas ne bosta presenetila s kakovostnimi snežnimi verigami na kolesih. Vlečna vrv in lopata za sneg ne zavzameta veliko prostora in si zlahka pomagate v snežnem zametu . Če prižgete opozorilno luč ali utripajočo luč , boste varni.



Zaščita karoserije

Zaščita karoserije

Lak karoserije zaščitite pred soljo in drugimi proizvodi za zimsko vzdrževanje. Kako narediti?

Ročno ali z gobico temeljito operite celoten avto pred prahom in grobo umazanijo.

Nanesite in pustite avtošampon , da razmasti in zrahlja trdovratno umazanijo v porah laka. Z vrtljivo krtačo na cevi, gobo ali rokavicami temeljito operite vse dostopne dele vozila.

S krpo iz sintetičnega ali pravega usnja obrišite ostanke vode s površine. Lak temeljito očistimo, razmastimo in pripravimo z ročnim ali strojnim poliranjem na voskanje.

Odstranite in zdravite praske . Lakirano površino zaščitite s tekočim voskom z gobo za vosek.

Površino zloščite s krpo iz mikrovlaken .

S kompletom za poliranje žarometov lahko bistveno izboljšate svojo osvetlitev in s tem varnost na cesti.

Nanos nanokozmetike na osnovi sintetičnih polimerov ustvari zelo tanek nano sloj na površini. Odbija vodo, ščiti obdelano površino pred onesnaženjem, prstnimi odtisi, UV sevanjem, pa tudi pred udarci kamenčkov. To bistveno podaljša življenjsko dobo avtomobila.

Dober nasvet. Najbolje je, da celotno nego opravite v senci, da se površina laka ne posuši prehitro.


ČiščenjeČistilne krpeČistila za barve

Zaščita pnevmatik

Zaščita pnevmatik

Povrnite videz in kakovost pnevmatik. Zaradi sonca in vremenskih razmer se pnevmatike starajo in pokajo. Kakovostna obdelava ščiti pred UV sevanjem.

Kaj potrebujete za to? Običajni izdelki za nego telesa, dopolnjeni z zaščito in impregnacijo pnevmatik.

Po temeljitem pranju, razmaščevanju in sušenju nanesite izdelek za nego pnevmatik v skladu z navodili. Površino lahko obdelate tudi z voskom .

In ne pozabite obdelati letnih pnevmatik, preden jih pospravite za zimo.


Zaščita kolesnih diskov

Zaščita kolesnih diskov

Med vožnjo najbolj trpijo kolesni diski. Prenesti morajo umazanijo, maščobo, asfalt in agresiven zavorni prah.

Pri vsakem posegu in menjavi pnevmatik temeljito operite diske in odstranite asfaltni in zavorni prah.

Kolesna platišča obdelajte s kompletom Cleaner Package .

Na koncu jih povoskajte . Pozimi se vam bodo oddolžile z enostavnim vzdrževanjem in še dolgo sijale.


Čiščenje stekla in zaščita proti rosenju

Čiščenje stekla in zaščita proti rosenju

Pripravite stekla vašega avtomobila na dolgo obdobje dežja, teme, vlage, rosenja in zmrzali. Tekoči brisalci oziroma tako imenovana nanometrična impregnacija so za ta čas zelo praktični. Z lahkoto se znebite mrčesa in umazanije. Vodoodbojne lastnosti zmanjšujejo tudi nevarnost ozeblin.

Pred nanosom stekla očistite s setom za čiščenje stekel ali kakovostnim čistilom za avtomobilska stekla v spreju ali čistilom v peni. S krpo iz mikrovlaken obrišite očala do suhega in nanesite nano impregnacijo. Nato izdelek namažite s suho krpo in zloščite.

Uporabite podoben postopek za zaščito sprednjega notranjega stekla z izdelkom proti rosenju . Zelo učinkoviti so tudi absorberji avtomobilske vlage . Za takojšnje čiščenje stekla uporabite robčke proti rosenju .

Ne pozabite preveriti ročic brisalcev in po potrebi zamenjati gumice . Nič ni hujšega kot zamegljene lise na vetrobranskem steklu pri osvetlitvi ozadja. Namestite nove univerzalne brisalce.


Zaščita in čiščenje armaturne plošče, notranjosti in klime

Zaščita in čiščenje armaturne plošče, notranjosti in klime

Notranjost avtomobila je vizitka in pogosto prostor, kjer opravljate svoje delo. Naj bo čisto in dišeče . Redno osvežujte njegov videz. Za čiščenje armaturne plošče, plastike in celotne notranjosti so na voljo različni preparati in seti.

Redno odstranjujte madeže in lise. V primeru močne in trdovratne umazanije uporabite parno krpo .

Po čiščenju uporabite pripravke za impregnacijo in zaščito tekstila, umetnega usnja in usnja.

Očistite in razkužite klimatske naprave . To je preprost postopek. Če se boste držali postopka, se boste učinkovito znebili smradu in bakterij v notranjosti klimatske naprave. S tem varujete svoje zdravje in zdravje svoje družine.


Preberite tudi

Zimske gume za varno vožnjo po mrzlih cestah

Verjetno ni več dvoma o nujnosti uporabe zimskih pnevmatik v težkih klimatskih razmerah zime. Splošno priporočilo je, da zamenjate zimske pnevmatike, če temperatura okolice pade pod 7 °C.

Domače pekarne za pripravo svežega kruha in peciva

Radi zajtrkujete svežo, hrustljavo rezino kruha ali toplo, dišeče pecivo? Potem si vsekakor priskrbite majhno domačo pekarno.

Kuhinjski roboti - zanesljivi spremljevalci pri kuhanju in peki

Odkrijte zanesljivega spremljevalca za vsakodnevno ali občasno kuhanje in peko. Postanite kreativni kuhar. Pripravite jedi z vsega sveta.

Lonci na pritisk za zdrave obroke, prihranek energije in časa

Obvladajte pripravo svojih najljubših jedi v delčku časa. Zdravo kuhanje na pari pod višjim pritiskom znatno skrajša čas priprave in s tem prihrani energijo.

Varčni televizorji za vse skozi vse leto

Sodobni televizijski sprejemniki so inteligentne, varčne SMART naprave za vsako gospodinjstvo. Bogate funkcije, ultra ploščat brezčasen dizajn, odlična slika in zvok so jih predodredili za vsakodnevno uporabo.

Izdelovalci jogurta - pomočniki za podporo naravne imunosti

Doma pripravite okusne probiotične jogurte s kakovostnim svežim ali suhim sadjem. Zagotovite si zadostno odpornost zahvaljujoč dobrim bakterijam, ki so bistvenega pomena za pravilno delovanje črevesne mikroflore.

Parni stroji za enostavno obdelavo in razkuževanje oblačil

Para zmehča in zravna vlakna v tekstilu ter tako zravna zmečkana oblačila in gube. Hkrati učinkovito dezinficira tekstil.

Kako izbrati najboljšo kavo?

Kava je ena najstarejših in najbolj priljubljenih stimulativnih pijač. Je okusen razlog za srečanja s prijatelji, za prijetno sprostitev in počitek.

Domače prekajevalnice za naravno konzerviranje in poln okus prekajenih mesnin

Dimljenje je poleg sušenja najstarejša oblika konzerviranja hrane. Priljubljene mesnice in predelave mesa so odlična priložnost za srečanje cele družine in prijateljev.

Čiščenje oken - učinkovito in moderno

Čiščenje oken, ogledal, tuš kabin ali raznih gladkih sijočih površin v domu je pogosto nočna mora. A počnite to učinkovito in sodobno.

Sprostite se ob zimskih športih

Slovaška je čudovita gorata država s številnimi dobro opremljenimi zimskimi središči. Ponujajo odlično okolje za sprostitev in šport z odličnimi snežnimi razmerami.

Kako izbrati pravo kuhalno ploščo?

Opremite svoj sodoben dom s steklokeramično kuhalno ploščo ali varno indukcijsko kuhalno ploščo. Preizkusite inovativno, zabavno, enostavno kuhanje in veliko pametnih funkcij.