Moderne nape za elegantno kuhinjo
22.11.2022 | Uredništvo

Moderne nape za elegantno kuhinjo

Uživajte v udobju kuhanja brez neprijetnih vonjav. Izogibajte se shranjevanju mastne umazanije v kuhinji. Odstranite vlago in poskrbite za dom brez plesni. Dopolnite dizajn svoje kuhinje z moderno napo.

Če želite varčevati z energijo, izberite glede na zmogljivost in energetsko učinkovitost. Hrup motorja je pomemben parameter za vašo izbiro. Ne pustite se motiti in si zagotovite tihe nape. Dosežejo raven hrupa od 40 do 60 dB. Kakovostna LED osvetlitev je že standard sodobnih nap. Naj vas navdihnejo drugi funkcionalni pripomočki:

  • Na dotik in daljinski upravljalnik
  • Avtomatsko sesanje ob zaznavi povečane prisotnosti hlapov.
  • Ekstrakcija po izklopu nape.
  • Avtomatska regulacija moči odvajanja pare.
  • Prikaz umazanih filtrov in obvestilo o potrebi po čiščenju ali zamenjavi.

Glede na konstrukcijsko zasnovo gospodinjstva in lokacijo kuhinjskega bloka lahko izberete tudi način odvajanja pare:

  • Odvodne nape - za odvajanje pare navzven. Zahteva kakovostno konstrukcijsko pripravo izpušne cevi, vgradnjo nepovratnega ventila ali dodatnega motorja z zunanjim ventilatorjem.
  • Recirkulacijske nape - recirkulacijsko čiščenje hlapov s filtrirnim sistemom brez odvajanja zraka v zunanjost
  • Kombinirano - možnost izbire načina sesanja glede na trenutno potrebo


Vgradne nape

Vgradne nape

Za kuhinjsko omarico izberite nevpadljive vgradne nape. S funkcijo osvetlitve in vgradnjo pod omaro nad kuhalno površino so zelo praktični. Izvlečne podomarne nape so idealne za manjše kuhinje. Izpolnjujejo vse osnovne zahteve za odvajanje pare med kuhanjem.

  • sprejemljiva kupnina minimalne zahteve po prostoru minimalen poseg v zasnovo kuhinje
  • pri izvedbi z zunanjim izvlekom je potrebna strokovna montaža, manj izrazita za moderen stil in dizajn

Dimniške nape

Dimniške nape

Elegantne vintage ali moderne dimniške nape bodo prepoznaven arhitekturni element vaše kuhinje. Primerne so za večje prostore. Že pri načrtovanju kuhinjskega elementa upoštevajte izbiro dizajna in lokacije. Odzračevanje hlapov se običajno izvede navzven. Potrebna je konstrukcijska priprava in strokovna montaža.

  • velika izbira dizajna in materialov stilski element kuhinje zadostna zmogljivost za večje kuhinje
  • ločena pritrditev na steno in odvod pare zahteva strokovno montažo višja nabavna cena višje zahteve glede porabe

Otok nape

Otok nape

Otočne nape in stropne nape so zasnovane posebej za ločen kuhalni otok. So bolj zahtevni glede prostora. Lahko postanejo najbolj značilen stilski element kuhinje. Izberite material in dizajn za svoj luksuzni dodatek.

  • primerna za večje kuhinje, katero koli lokacijo v prostoru
  • višjo nabavno ceno

Nape vgrajene v delovni pult

Nape vgrajene v delovni pult

Iščete nekaj več? Privoščite si luksuzne izvlečne nape za vgradnjo v kuhinjsko omarico ali kuhalni otok. Po potrebi jih razširite z integriranim motorjem. Idealne so za vgradnjo v delovne površine s kuhalno površino pred oknom.

Nape z luknjami, trdno vgrajene v kuhalno ploščo, so zadnja inovacija proizvajalcev luksuznih kuhališč. Para se vodi do odsesovalne enote skozi odprtine neposredno v kuhalni plošči. Močan sesalni tok potegne hlape navzdol v sesalno cev. Odstranljiv maščobni filter in enoto za zbiranje tekočine lahko priročno očistite v pomivalnem stroju.

  • primeren za minimalističen stil kuhinje, visoka zmogljivost, največji prihranek prostora v kuhinji, enostavno čiščenje odsesovalne enote pod delovno ploščo
  • visoka nabavna cena

Kako izbrati pomivalni stroj?


Preberite tudi

Zimske gume za varno vožnjo po mrzlih cestah

Verjetno ni več dvoma o nujnosti uporabe zimskih pnevmatik v težkih klimatskih razmerah zime. Splošno priporočilo je, da zamenjate zimske pnevmatike, če temperatura okolice pade pod 7 °C.

Domače pekarne za pripravo svežega kruha in peciva

Radi zajtrkujete svežo, hrustljavo rezino kruha ali toplo, dišeče pecivo? Potem si vsekakor priskrbite majhno domačo pekarno.

Kuhinjski roboti - zanesljivi spremljevalci pri kuhanju in peki

Odkrijte zanesljivega spremljevalca za vsakodnevno ali občasno kuhanje in peko. Postanite kreativni kuhar. Pripravite jedi z vsega sveta.

Lonci na pritisk za zdrave obroke, prihranek energije in časa

Obvladajte pripravo svojih najljubših jedi v delčku časa. Zdravo kuhanje na pari pod višjim pritiskom znatno skrajša čas priprave in s tem prihrani energijo.

Varčni televizorji za vse skozi vse leto

Sodobni televizijski sprejemniki so inteligentne, varčne SMART naprave za vsako gospodinjstvo. Bogate funkcije, ultra ploščat brezčasen dizajn, odlična slika in zvok so jih predodredili za vsakodnevno uporabo.

Izdelovalci jogurta - pomočniki za podporo naravne imunosti

Doma pripravite okusne probiotične jogurte s kakovostnim svežim ali suhim sadjem. Zagotovite si zadostno odpornost zahvaljujoč dobrim bakterijam, ki so bistvenega pomena za pravilno delovanje črevesne mikroflore.

Parni stroji za enostavno obdelavo in razkuževanje oblačil

Para zmehča in zravna vlakna v tekstilu ter tako zravna zmečkana oblačila in gube. Hkrati učinkovito dezinficira tekstil.

Kako izbrati najboljšo kavo?

Kava je ena najstarejših in najbolj priljubljenih stimulativnih pijač. Je okusen razlog za srečanja s prijatelji, za prijetno sprostitev in počitek.

Domače prekajevalnice za naravno konzerviranje in poln okus prekajenih mesnin

Dimljenje je poleg sušenja najstarejša oblika konzerviranja hrane. Priljubljene mesnice in predelave mesa so odlična priložnost za srečanje cele družine in prijateljev.

Čiščenje oken - učinkovito in moderno

Čiščenje oken, ogledal, tuš kabin ali raznih gladkih sijočih površin v domu je pogosto nočna mora. A počnite to učinkovito in sodobno.

Sprostite se ob zimskih športih

Slovaška je čudovita gorata država s številnimi dobro opremljenimi zimskimi središči. Ponujajo odlično okolje za sprostitev in šport z odličnimi snežnimi razmerami.

Kako izbrati pravo kuhalno ploščo?

Opremite svoj sodoben dom s steklokeramično kuhalno ploščo ali varno indukcijsko kuhalno ploščo. Preizkusite inovativno, zabavno, enostavno kuhanje in veliko pametnih funkcij.