Sušilnice za kakovostno predelavo sezonskega sadja.Sušilnice za kakovostno predelavo sezonskega sadja.
20.11.2022 | Pisarna

Sušilnice za kakovostno predelavo sezonskega sadja.

Sušenje je najstarejši način konzerviranja hrane. Klasično dolgotrajno sušenje na soncu nadomestite s hitrejšim sušenjem v sušilnih strojih. Odkrijte svet sušenja gob, sadja, zelenjave, zelišč in drugih živil. Vse leto imejte pri roki zdrave prigrizke brez kemikalij . V njih naj bodo potrebne vlaknine, elementi v sledovih, vitamini in minerali.

Prednost sušenja je manjša prostornina posušenih živil. Če so pravilno shranjeni , niso pokvarljivi . Za dolgoročno shranjevanje ne potrebujejo dodatne energije. Računajte na porabo le 0,1 do 0,5 kWh na sušenje.

Hkrati sušite sadje in zelenjavo. Zelišča zaradi njihove arome posušite ločeno. Odvisno od vsebnosti tekočine v hrani lahko sušenje traja od 4 do 54 ur . Posušeno hrano je najbolje shraniti v nepredušnih posodah brez dostopa vlage. Zanesljivo se ohranijo okusne 1 do 2 leti. Vaša naložba v sušenje se bo hitro povrnila .

Izberite sušilne stroje z manj hrupa .

Ne pozabite sušilnega stroja vedno postaviti na varno, dobro prezračeno mesto .Okrogli sušilniki

Okrogli sušilniki

Značilni so sušilniki pretežno okrogle izvedbe z možnostjo dodajanja ali odstranjevanja plošč za sušenje živil. Po potrebi dodajte posamezna sita na tla.

Z regulatorjem temperature nastavite intenzivnost sušenja posameznih vrst živil. Lokacija motorja in ogrevanja v spodnjem delu zahteva ročno premikanje sit od spodaj navzgor. Kakovostni sušilniki vključujejo zadnji ventilator za enakomerno sušenje celotne notranje prostornine naprave.

Izberite sušilni stroj s 5, 14 ali več ploščami. Pozorni bodite tudi na material in trdnost sušilnih mrež. Z njimi boste največkrat posegli in se lahko poškodujejo. Trda plastika bo zdržala dlje tudi pri slabšem rokovanju.

Vrtljive plošče pripomorejo k boljšemu kroženju zraka.

  • možnost dodajanja/odvzema rjuh za sušenje možnost dokupa rjuh prihranek energije pri uporabi manj rjuh nižja nabavna cena
  • plastična različica, manj močna, med sušenjem je treba liste premikati navpično

Vakuumski aparati za daljše shranjevanje svežih živil.


Posode za hranoSušilnice sadjaKuhinjski noži

Sušilniki s kvadratnimi policami

Sušilniki s kvadratnimi policami

Sušilniki s kvadratnimi policami so značilni za shranjevanje motorja ob strani . Zasnova za enakomerno sušenje vseh listov ne zahteva njihovega dodatnega metanja. Plošče za police poenostavljajo rokovanje med sušenjem.

Upravljajte sodobne sušilnike preko zaslona na dotik . Vedno imejte ažurne informacije o času sušenja, nastavljeni temperaturi ali trenutni temperaturi v sušilnem stroju. Nastavite temperaturo in nastavite čas sušenja . Uporabite prednastavljene programe sušenja .

Program RAW s temperaturo sušenja do 42°C najbolj nežno posuši živila. Ohranite čim več hranilnih snovi in visoko vsebnost vitaminov.

Visokokakovostna konstrukcija iz nerjavečega jekla podaljšuje življenjsko dobo naprav. Upoštevajte originalne dodatke.

Teflonska podloga bo idealna za sušenje hrane brez lepljenja na krožnik.

Zeliščna sita z gostejšo mrežico so primerna za sušenje zelišč.

Ali nameravate sušiti sadje z visoko vsebnostjo tekočine? Zavarujte pladnje za kapljanje . Lovijo odvečni sok in jih je enostavno očistiti.

Količino živil in čas sušenja določata zmogljivost sušilnega stroja . Res je, da večja ko je hrana in manjša poraba energije, dlje jo morate sušiti.

  • enakomerno sušenje na vseh policah možnost spreminjanja višine med policami udobnejše upravljanje več funkcij in programov sušenja večje dimenzije učinkovitejše sušenje večjih količin živil možnost izdelave v nerjavečem jeklu
  • višji stroški nabave, večje dimenzije, večja teža, tudi nad 10 kg, zahtevnejše skladiščenje

Kako prihraniti s spremembo prehranjevalnih navad?


Sušilniki hrane

Preberite tudi

Sprostite se ob zimskih športih.

Sprostite se ob zimskih športih.

Slovaška je čudovita gorata država s številnimi dobro opremljenimi zimskimi središči. Ponujajo odlično okolje za sprostitev in šport z odličnimi snežnimi razmerami.

Kako izbrati pravo kuhalno ploščo?

Kako izbrati pravo kuhalno ploščo?

Opremite svoj sodoben dom s steklokeramično kuhalno ploščo ali varno indukcijsko kuhalno ploščo. Preizkusite inovativno, zabavno, enostavno kuhanje in veliko pametnih funkcij.

Kako ravnati z avtomobilom pred zimo?

Kako ravnati z avtomobilom pred zimo?

In ne pozabi! Bliža se še bolj zahteven del leta! Hladne zimske razmere bodo preizkusile vzdrževanje in videz vašega sopotnika.

Štedilniki in pečice za peko za popolno kulinarično doživetje.

Štedilniki in pečice za peko za popolno kulinarično doživetje.

Štedilniki in pečice so nujni pomočniki v kuhinji za pripravo okusnih, barvitih in odlično zapečenih jedi.

Moderne nape za elegantno kuhinjo.

Moderne nape za elegantno kuhinjo.

Instant grelniki vode za ljubitelje čaja in kave.

Instant grelniki vode za ljubitelje čaja in kave.

Ste ljubitelj klasične kave v lončku? Radi uživate v okusu in vonju čajev z vsega sveta? Sodobno gospodinjstvo ne more brez kotlička.

Kako izbrati aparat za kavo?

Kako izbrati aparat za kavo?

Postanite barista v domači kavarni. Pripravite kulinarično doživetje za svoje najdražje in prijatelje. Preizkusite tudi različne načine priprave kave.

Vakuumski aparati za daljše shranjevanje svežih živil.

Vakuumski aparati za daljše shranjevanje svežih živil.

Ohranite naravno barvo, vonj in okus hrane! Vakuum! Vaša hrana ostane dlje sveža. Celo petkrat dlje!

Kako izbrati zamrzovalnik?

Kako izbrati zamrzovalnik?

Ali redno zamrzujete večje količine sezonskega sadja, zelenjave, rib ali mesa? Izberite najprimernejši zamrzovalnik za svoje potrebe.

Kako izbrati pomivalni stroj?

Kako izbrati pomivalni stroj?

Ali veste, da vsak program v pomivalnem stroju porabi manj vode kot ročno pranje?

Kako izbrati hladilnik?

Kako izbrati hladilnik?

Podaljšajte svež okus hrane, pijače in kuhanih jedi. Pregledno shranite svoje zaloge in prihranite osebni čas za druge družinske dejavnosti.

Kako varčevati z elektriko?

Kako varčevati z elektriko?

Poraba električne energije predstavlja pomemben strošek v družinskem proračunu.