Sušilnice za kakovostno predelavo sezonskega sadja
20.11.2022 | Uredništvo

Sušilnice za kakovostno predelavo sezonskega sadja

Sušenje je najstarejši način konzerviranja hrane. Klasično dolgotrajno sušenje na soncu nadomestite s hitrejšim sušenjem v sušilnih strojih. Odkrijte svet sušenja gob, sadja, zelenjave, zelišč in drugih živil. Vse leto imejte pri roki zdrave prigrizke brez kemikalij . V njih naj bodo potrebne vlaknine, elementi v sledovih, vitamini in minerali.

Prednost sušenja je manjša prostornina posušenih živil. Če so pravilno shranjeni , niso pokvarljivi . Za dolgoročno shranjevanje ne potrebujejo dodatne energije. Računajte na porabo le 0,1 do 0,5 kWh na sušenje.

Hkrati sušite sadje in zelenjavo. Zelišča zaradi njihove arome posušite ločeno. Odvisno od vsebnosti tekočine v hrani lahko sušenje traja od 4 do 54 ur . Posušeno hrano je najbolje shraniti v nepredušnih posodah brez dostopa vlage. Zanesljivo se ohranijo okusne 1 do 2 leti. Vaša naložba v sušenje se bo hitro povrnila .

Izberite sušilne stroje z manj hrupa .

Ne pozabite sušilnega stroja vedno postaviti na varno, dobro prezračeno mesto .



Okrogli sušilniki

Okrogli sušilniki

Značilni so sušilniki pretežno okrogle izvedbe z možnostjo dodajanja ali odstranjevanja plošč za sušenje živil. Po potrebi dodajte posamezna sita na tla.

Z regulatorjem temperature nastavite intenzivnost sušenja posameznih vrst živil. Lokacija motorja in ogrevanja v spodnjem delu zahteva ročno premikanje sit od spodaj navzgor. Kakovostni sušilniki vključujejo zadnji ventilator za enakomerno sušenje celotne notranje prostornine naprave.

Izberite sušilni stroj s 5, 14 ali več ploščami. Pozorni bodite tudi na material in trdnost sušilnih mrež. Z njimi boste največkrat posegli in se lahko poškodujejo. Trda plastika bo zdržala dlje tudi pri slabšem rokovanju.

Vrtljive plošče pripomorejo k boljšemu kroženju zraka.

  • možnost dodajanja/odvzema rjuh za sušenje možnost dokupa rjuh prihranek energije pri uporabi manj rjuh nižja nabavna cena
  • plastična različica, manj močna, med sušenjem je treba liste premikati navpično

Vakuumski aparati za daljše shranjevanje svežih živil


Posode za hranoSušilnice sadjaKuhinjski noži

Sušilniki s kvadratnimi policami

Sušilniki s kvadratnimi policami

Sušilniki s kvadratnimi policami so značilni za shranjevanje motorja ob strani . Zasnova za enakomerno sušenje vseh listov ne zahteva njihovega dodatnega metanja. Plošče za police poenostavljajo rokovanje med sušenjem.

Upravljajte sodobne sušilnike preko zaslona na dotik . Vedno imejte ažurne informacije o času sušenja, nastavljeni temperaturi ali trenutni temperaturi v sušilnem stroju. Nastavite temperaturo in nastavite čas sušenja . Uporabite prednastavljene programe sušenja .

Program RAW s temperaturo sušenja do 42°C najbolj nežno posuši živila. Ohranite čim več hranilnih snovi in visoko vsebnost vitaminov.

Visokokakovostna konstrukcija iz nerjavečega jekla podaljšuje življenjsko dobo naprav. Upoštevajte originalne dodatke.

Teflonska podloga bo idealna za sušenje hrane brez lepljenja na krožnik.

Zeliščna sita z gostejšo mrežico so primerna za sušenje zelišč.

Ali nameravate sušiti sadje z visoko vsebnostjo tekočine? Zavarujte pladnje za kapljanje . Lovijo odvečni sok in jih je enostavno očistiti.

Količino živil in čas sušenja določata zmogljivost sušilnega stroja . Res je, da večja ko je hrana in manjša poraba energije, dlje jo morate sušiti.

  • enakomerno sušenje na vseh policah možnost spreminjanja višine med policami udobnejše upravljanje več funkcij in programov sušenja večje dimenzije učinkovitejše sušenje večjih količin živil možnost izdelave v nerjavečem jeklu
  • višji stroški nabave, večje dimenzije, večja teža, tudi nad 10 kg, zahtevnejše skladiščenje

Kako prihraniti s spremembo prehranjevalnih navad?


Sušilniki hrane

Preberite tudi

Zimske gume za varno vožnjo po mrzlih cestah

Verjetno ni več dvoma o nujnosti uporabe zimskih pnevmatik v težkih klimatskih razmerah zime. Splošno priporočilo je, da zamenjate zimske pnevmatike, če temperatura okolice pade pod 7 °C.

Domače pekarne za pripravo svežega kruha in peciva

Radi zajtrkujete svežo, hrustljavo rezino kruha ali toplo, dišeče pecivo? Potem si vsekakor priskrbite majhno domačo pekarno.

Kuhinjski roboti - zanesljivi spremljevalci pri kuhanju in peki

Odkrijte zanesljivega spremljevalca za vsakodnevno ali občasno kuhanje in peko. Postanite kreativni kuhar. Pripravite jedi z vsega sveta.

Lonci na pritisk za zdrave obroke, prihranek energije in časa

Obvladajte pripravo svojih najljubših jedi v delčku časa. Zdravo kuhanje na pari pod višjim pritiskom znatno skrajša čas priprave in s tem prihrani energijo.

Varčni televizorji za vse skozi vse leto

Sodobni televizijski sprejemniki so inteligentne, varčne SMART naprave za vsako gospodinjstvo. Bogate funkcije, ultra ploščat brezčasen dizajn, odlična slika in zvok so jih predodredili za vsakodnevno uporabo.

Izdelovalci jogurta - pomočniki za podporo naravne imunosti

Doma pripravite okusne probiotične jogurte s kakovostnim svežim ali suhim sadjem. Zagotovite si zadostno odpornost zahvaljujoč dobrim bakterijam, ki so bistvenega pomena za pravilno delovanje črevesne mikroflore.

Parni stroji za enostavno obdelavo in razkuževanje oblačil

Para zmehča in zravna vlakna v tekstilu ter tako zravna zmečkana oblačila in gube. Hkrati učinkovito dezinficira tekstil.

Kako izbrati najboljšo kavo?

Kava je ena najstarejših in najbolj priljubljenih stimulativnih pijač. Je okusen razlog za srečanja s prijatelji, za prijetno sprostitev in počitek.

Domače prekajevalnice za naravno konzerviranje in poln okus prekajenih mesnin

Dimljenje je poleg sušenja najstarejša oblika konzerviranja hrane. Priljubljene mesnice in predelave mesa so odlična priložnost za srečanje cele družine in prijateljev.

Čiščenje oken - učinkovito in moderno

Čiščenje oken, ogledal, tuš kabin ali raznih gladkih sijočih površin v domu je pogosto nočna mora. A počnite to učinkovito in sodobno.

Sprostite se ob zimskih športih

Slovaška je čudovita gorata država s številnimi dobro opremljenimi zimskimi središči. Ponujajo odlično okolje za sprostitev in šport z odličnimi snežnimi razmerami.

Kako izbrati pravo kuhalno ploščo?

Opremite svoj sodoben dom s steklokeramično kuhalno ploščo ali varno indukcijsko kuhalno ploščo. Preizkusite inovativno, zabavno, enostavno kuhanje in veliko pametnih funkcij.