Uživajte na svojem vrtu vse poletje!
02.08.2022 | Uredništvo

Uživajte na svojem vrtu vse poletje!

Vrt je poleti običajno kraj miru in sprostitve po naporni pomladi. Sprostite se lahko s številnimi aktivnostmi. Idealno je razdeliti vrt na delovno cono in cono za sprostitev.



Delovni del vrta

Dvignjene postelje

Dvignjene postelje

V delovnem kotičku lahko gojite rože in zelenjavo v modernih dvignjenih gredah. Izbirate lahko med kamnitimi, lesenimi, kovinskimi, plastičnimi ali betonskimi posteljami. So praktični in jih lahko postavite tudi na teraso, verando ali balkon.


Dvignjene postelje

Vrtno orodje

Vrtno orodje

Specializirano vrtno orodje je nepogrešljiv pomočnik. Trenutno so zelo priljubljena baterijska orodja. Nikoli več ne boste omejeni s kablom. To je nova delovna svoboda.


Vrtno orodje

Namakanje

Namakanje

Poletja so zadnja leta vroča in suha, zato ne pozabite na zalivanje. Deževnico zbirajte v sodih in rezervoarjih. Podzemni rezervoarji so odlični rezervoarji za pozno zimsko in spomladansko deževnico. Lončki in vrtne črpalke pomagajo pri zalivanju gredic in grmovja. Sodobni samonamakalni sistemi samodejno poskrbijo za zalivanje gredic in trate.


Vrtne cevi

Rastlinjaki in rastlinjaki

Rastlinjaki in rastlinjaki

Podaljšajte sezono na vrtu z uporabo parne sobe. Ustvarite mali zeleni raj v rastlinjakih in folijskih rastlinah. Vaš trud bo poplačan z bogato letino.


Rastlinjaki

Zaščita pred škodljivci

Zaščita pred škodljivci

Le od vaše domišljije je odvisno, kakšna semena, sadike, grmovnice ali drevesa boste izbrali. Lepoto sadnih, zelenjavnih in cvetličnih gredic bomo z mehanskimi, kemičnimi in biološkimi sredstvi zaščitili pred boleznimi in škodljivci. Seznanite se s ponudbo lovilcev škodljivcev in repelentov. Bogat pridelek bosta zagotovila pravilno hranjenje in gnojenje.


Vrtni tekstil

Vrtne hiše

Vrtne hiše

Zaščitite otroke in hišne ljubljenčke ter shranite vrtno orodje, kemično zaščito in prehrano na varnem v vrtnih zabojih in vrtnih hišicah.


Hiše za žuželke

Hiše za žuželke

Poiščite tudi prostor za namestitev hišic za žuželke, da bi privabili ptice in opraševalce. Razveselile vas bodo in pripomogle k bogati letini.


Hiše za žuželke

Rekreacijski del vrta

Rekreacijski prostor je prostor za sprostitev in zabavo.

Vrtni ribniki

Vrtni ribniki

Lahko si uresničite željo po lastnem vrtnem ribniku. Če imate majhen vrt, vas bo zagotovo razveselil manjši vodnjak, ptičja krmilnica ali fontana. Večja površina je primerna za postavitev samočistilnega ribnika, z možnostjo vzreje rib ali kopanja.


FontaneVrtni ribniki

Vrtni okraski in sprehajalne poti

Vrtni okraski in sprehajalne poti

Dopolnite prijetno vzdušje vašega vrta z vijugastimi potmi iz gramoza, lesa ali kamna. Moderne betonske stopnice in robniki, razni mostički in ograje, zasloni iz lesa, protja ali bambusa so dobrodošel stilski element. Ustvarite ločeno območje za sprostitev na soncu ali sedenje s prijatelji.


Vrtne pergoleVrtne svetilkeVrtni okraskiVrtne poti

Vrtno pohištvo

Vrtno pohištvo

Zunanje vrtno pohištvo izdelujemo v velikem številu izvedb in barv ter v različnih materialih. Ali večni leseni izdelki iz masivnega in eksotičnega lesa ustrezajo vašim potrebam ali jih raje zamenjate s sodobnimi materiali, ki ne zahtevajo vzdrževanja?

Vrtno pohištvo, ki ga morate imeti!


Vrtni stoliVrtno pohištvoVrtne gugalniceVrtne klopiVrtne posteljeVrtni ležalnikiVrtne sedežne garnitureVrtne garnitureVrtne jedilne garnitureVrtni ležalnik

Blazine in prevleke

Blazine in prevleke

Imate radi udobje in občutek mehkega razkošja? Dopolnite svojo vrtno sedežno garnituro z blazinami, blazinami ali odejami. Prav tako bodo stilsko dopolnili vaš prostor za sprostitev v visečih stolih, gugalnicah in mrežah.


Sedežne blazine

Senčenje

Senčenje

Ko sedite, se ne pozabite zasenčiti pred močnimi sončnimi žarki. Ustrezna tehnika senčenja vas bo zaščitila in poskrbela za potrebno intimnost med sedenjem. Na izbiro imate party šotore, pergole, senčnike, tende, raztegljive ponjave, stranske vodoravne žaluzije, paravane, paravane in druge možnosti.


ŠotoriParty šotoriVrtne pergoleVrtni šotoriŠotori za vrtne zabaveSenčenje

Gazebos

Gazebos

Razmislite o paviljonih, če na vrtu nimate dreves za dovolj sence za sprostitev in če imate dovolj prostega prostora. Izbirajte med široko paleto stilov, materialov in velikosti. V vročem poletju boste zagotovo cenili občutek prijetnega vetriča.


GazebosVrtne paviljoneVrtni šotori

sončnice

sončnice

Če imate manjši vrt in malo prostora za paviljon, so senčniki odlična izbira. Izbirate lahko med najpreprostejšimi do velikimi luksuznimi senčniki z UV zaščito in visokokakovostno trdno konstrukcijo. Ščitile vas bodo tudi pred toplim poletnim dežjem. Pri izbiri ne pozabite na stabilno in zanesljivo podlago za varno pritrditev ter dobro zaščitno prevleko za odlaganje.


SončnikiStojalo za senčnikePrevleke za senčnike

Sončenje

Sončenje

Ko uživate v poletnih dneh, ne pozabite zaščititi kože telesa z nanosom ustreznih krem za sončenje in dodatkov. Predvsem zaščitite glavo z ustreznim pokrivalom, oči pa s kakovostnimi sončnimi očali z UV filtrom.


sončna očalaVrtni ležalnikiSončenje

Trampolini

Trampolini

Ste aktivni in mislite, da ste v formi? Ste utrujeni od počitka? Ali pa morate pred večerno zabavo zabavati in utruditi otroke? Izboljšajte koordinacijo telesa in rok ter uživajte v dovolj adrenalina s skoki na trampolinu. Skakanje je hkrati zabava in fitnes. Izberite kakovostne in varne trampoline za občasno zabavo v družbi prijateljev ali za popolno športno izvedbo.


Trampolini

Otroška vrtna igrala in plezala

Otroška vrtna igrala in plezala

Gibanje je za otroke zabava in sprostitev. Raziskovanje skrivnosti je bistvenega pomena za ohranjanje njihove pozornosti. Izboljšajte njihovo koordinacijo gibanja in vida. Ustvarite vrtna igrišča veselja za najmlajše. Pri odločitvi bodite pozorni predvsem na varnost, izbiro primernega materiala in pestrost dejavnosti. Večnamenska domača igrišča so dobra izbira. Njihova oprema vključuje gugalnico, plezalo, peskovnik, hiško, plezalno steno, lestev in sprehajalno pot ter različne vrvne ovire za plezanje in labirinte.


Igre na vrtu

Igre na vrtu

Igre na prostem so idealne za zabavo na prostem. Popestrile bodo tudi vaše vrtne zabave. Lahko se zabavate sami, z otroki ali s prijatelji v skupinah. Samo izbirajte med široko paleto tradicionalnih iger z loparjem in žogo, kot so nogomet, košarka, namizni tenis, badminton, pikado, lokostrelstvo ali metanje letečih krožnikov. Nenavadne, manj znane igre bodo presenetile vaše goste. Preizkusite petanko na pesku, curling na verandi, floorball, kroket, disk golf, cornhole, minigolf ali pa met v različne tarče na travniku. Zabavajte najmlajše in starejše na toboganu. Veliko iger je prenosnih in jih je mogoče uporabljati doma.


Igre na prostemBadmintonIgre na vrtu

Solarni tuši

Solarni tuši

Ko se sončite, se ne pozabite pogosto osvežiti. Če nimate bazena ali masažne kadi, vam bo dobro služil solarni tuš. Je prijeten vir mlačne osvežitve, zahvaljujoč le sončnim žarkom.


Vrtni tuši

Vrtni žari

Vrtni žari

Poletje na vrtu je zagotovo tudi vikend žar s prijatelji, pečenje steakov na žaru, kuhanje enolončnic in fondi zabave. Odkrijte svoj žar za zabavo in uživanje. Izberite način ogrevanja. Klasični žar na premog in drva, plin ali elektrika. Upoštevajte njegovo velikost, lokacijo ali shranjevanje. Rezultat pečenja na žaru bo odvisen od vaše domišljije, spretnosti in uporabljenih receptov.


Orodja za peko na žaruKamni za žarRešetke za žarPosoda za žarKontaktni žariPlinski žariPečenje na žaruKeramični žariŽari na oglje

Jedilni in jedilni pribor

Jedilni in jedilni pribor

Večerjajte s prijatelji na sodoben način. Popestrite srečanje z elegantno pohištvom in dodatki. Imate veliko gostov in se jim želite kar najbolje posvetiti? Opremite se s kakovostno posodo za enkratno uporabo. Zamenjajte običajno plastiko z ekološko, izdelano iz sladkornega trsa ali različnih biomaterialov, primernih za kompostiranje. Odpadke sortirajte v biorazgradljive vrečke, hrano za prijatelje zapakirajte v ekološko embalažo.


Jedilni pribor

Vrtna in sončna razsvetljava

Vrtna in sončna razsvetljava

Podaljšajte zabavno zabavo s prijatelji z izbiro prave vrtne razsvetljave. Izbirate lahko med stebrno, točkovno ali stensko električno in solarno razsvetljavo. Elegantno zabavo dopolnite s svetlobnimi vrvicami in girlandami. S pravo izbiro lahko tudi ponoči uživate na vrtu do mile volje in uživate v pravi poletni sprostitvi.


Preberite tudi

Zimske gume za varno vožnjo po mrzlih cestah

Verjetno ni več dvoma o nujnosti uporabe zimskih pnevmatik v težkih klimatskih razmerah zime. Splošno priporočilo je, da zamenjate zimske pnevmatike, če temperatura okolice pade pod 7 °C.

Domače pekarne za pripravo svežega kruha in peciva

Radi zajtrkujete svežo, hrustljavo rezino kruha ali toplo, dišeče pecivo? Potem si vsekakor priskrbite majhno domačo pekarno.

Kuhinjski roboti - zanesljivi spremljevalci pri kuhanju in peki

Odkrijte zanesljivega spremljevalca za vsakodnevno ali občasno kuhanje in peko. Postanite kreativni kuhar. Pripravite jedi z vsega sveta.

Lonci na pritisk za zdrave obroke, prihranek energije in časa

Obvladajte pripravo svojih najljubših jedi v delčku časa. Zdravo kuhanje na pari pod višjim pritiskom znatno skrajša čas priprave in s tem prihrani energijo.

Varčni televizorji za vse skozi vse leto

Sodobni televizijski sprejemniki so inteligentne, varčne SMART naprave za vsako gospodinjstvo. Bogate funkcije, ultra ploščat brezčasen dizajn, odlična slika in zvok so jih predodredili za vsakodnevno uporabo.

Izdelovalci jogurta - pomočniki za podporo naravne imunosti

Doma pripravite okusne probiotične jogurte s kakovostnim svežim ali suhim sadjem. Zagotovite si zadostno odpornost zahvaljujoč dobrim bakterijam, ki so bistvenega pomena za pravilno delovanje črevesne mikroflore.

Parni stroji za enostavno obdelavo in razkuževanje oblačil

Para zmehča in zravna vlakna v tekstilu ter tako zravna zmečkana oblačila in gube. Hkrati učinkovito dezinficira tekstil.

Kako izbrati najboljšo kavo?

Kava je ena najstarejših in najbolj priljubljenih stimulativnih pijač. Je okusen razlog za srečanja s prijatelji, za prijetno sprostitev in počitek.

Domače prekajevalnice za naravno konzerviranje in poln okus prekajenih mesnin

Dimljenje je poleg sušenja najstarejša oblika konzerviranja hrane. Priljubljene mesnice in predelave mesa so odlična priložnost za srečanje cele družine in prijateljev.

Čiščenje oken - učinkovito in moderno

Čiščenje oken, ogledal, tuš kabin ali raznih gladkih sijočih površin v domu je pogosto nočna mora. A počnite to učinkovito in sodobno.

Sprostite se ob zimskih športih

Slovaška je čudovita gorata država s številnimi dobro opremljenimi zimskimi središči. Ponujajo odlično okolje za sprostitev in šport z odličnimi snežnimi razmerami.

Kako izbrati pravo kuhalno ploščo?

Opremite svoj sodoben dom s steklokeramično kuhalno ploščo ali varno indukcijsko kuhalno ploščo. Preizkusite inovativno, zabavno, enostavno kuhanje in veliko pametnih funkcij.