Vakuumski aparati za daljše shranjevanje svežih živil.Vakuumski aparati za daljše shranjevanje svežih živil.
18.11.2022 | Pisarna

Vakuumski aparati za daljše shranjevanje svežih živil.

Ali kuhate za veliko gospodinjstvo? Ali morate kuhano hrano, sveže sadje, zelenjavo ali meso zamrzniti ali shraniti? V kuhinji se obnašaj kot profesionalec. Ohranite naravno barvo, vonj in okus! Vakuum! Hrana ostane dlje sveža . Celo petkrat dlje! V vakuumsko zaprto embalažo ne pridejo tuje vonjave in bakterije. In hkrati boste prihranili tudi veliko prostora za shranjevanje v hladilniku ali zamrzovalniku.

Kako narediti? Hrano shranjujte v vakuumski posodi ali v skrčljivi foliji. Uporabite sesalnik, da izsesate ves odvečni zrak. Skrčljiva folija posnema konture hrane in jo tesno ovije. Pazite na signalizacijo konca sesanja. Zaprite vakuumski ventil . V primeru vakuumskega varjenja z varjenjem folijo zalepite ročno, sicer se postopek samodejno zaključi. Odprtina bo hermetično zaprta. In je storjeno. Prednost živil, vakuumiranih v vrečkah, je njihova manjša prostornina in varčnejše shranjevanje.

Preizkusite sami, katera živila je bolje vakuumirati v trdnih posodah in pločevinkah in katera v skrčljivi foliji. Zelo krhka živila ali jagode najprej zamrznite in nato vakuumirajte. Preprečili boste, da bi dobili modrice v vaših žepih.Gospodinjski sesalniki

Gospodinjski sesalniki

Gospodinjski sesalniki so primerni za občasno uporabo.

Poskusi z vakuumskimi črpalkami . So najcenejša alternativa. Uporabljajo se s posebnimi pločevinkami ali vrečkami. Potrebujejo malo vaje. Ustvarjene povezave niso najmočnejše. Primerni so za kratkotrajno shranjevanje svežih živil.

Avtomatski vakuumski stroji so bolj praktični. Konec vrečke z živili vstavite v napravo v skladu z navodili. Naprava samodejno izsesa zrak in zapre vrečko. V primeru integriranega rezalnika odrežite odvečni del vrečke in ga shranite.

Izberite naprave v standardni širini od 30 do 40 cm glede na širino vrečke ali folije.

Pomemben parameter pri vaši izbiri je zmogljivost . Oglejte si naprave z zadostnim vakuumom za odvajanje zraka. V domačih razmerah v območju od 0,7 do 0,9 bar. Spremljajte tudi parameter hitrosti sesanja zraka. Zadostuje hitrost 12 l/minuto.

  • cenovno ugoden, manjši, kompaktne mere, ročno - pulzno krmiljenje sesalne moči in vakuuma, bogata vakuumska oprema, cevi za vakuumske kozarce, vakuumski zamaški za vino, vakuumske posode za mariniranje pod vakuumom, dobro razmerje med ceno in zmogljivostjo
  • klasično varjenje, manjša moč, manj funkcij, iz cenejših materialov, nižja kvaliteta obdelave, višja cena originalnih dodatkov

Kako izbrati hladilnik?


Vakuumske vrečkeVakuumske posode

Profesionalni sesalniki

Profesionalni sesalniki

Je moč vašega domačega sesalnika premalo? Potrebujete trdnejšo in zmogljivejšo napravo? Zagotovite si profesionalni sesalnik z vrhunsko zmogljivostjo. Primerne so za pogosto uporabo in za pakiranje večjih količin hrane. Nadzirajte tlak v načinu za nežno odsesavanje zraka za vakuumiranje krhke ali tekoče hrane.

Neprekinjeno delajte z vgrajenim pladnjem za vakuumsko folijo.

Priročno vakuumirano folijo odrežite s kakovostnim vgrajenim rezalnikom . Protizdrsna obdelava bo olajšala rokovanje.

S funkcijo mariniranja bo vaše meso še posebej hitro marinirano v vakuumu.

  • dvojni zvar, ekstra močan zvar za tekoča živila, visoka zmogljivost, primeren za komercialno uporabo, primeren za vakuumiranje tekočih živil, posoda za odvečno vlago, nižji nivo hrupa, nadzor temperature v notranjosti vakuumirane vrečke ali pločevinke, zaslon za nastavitev parametrov in nadzor temperature, upravljanje na dotik, dizajn iz nerjavečega jekla
  • višjo nabavno ceno

Kako izbrati zamrzovalnik?


Vakuumski zapiralni aparati za metodo sous-vide

Vakuumski zapiralni aparati za metodo sous-vide

Vam je všeč sodoben način kuhanja?

Pri gurmanski sous-vide metodi pripravljate hrano v vakuumu in vodni kopeli na nizki temperaturi dalj časa.

Enostavno pripravite zdrave in okusne obroke s pomočjo sesalnika in Sous-vide kuhalnika ali lončka . Hrano kuhajte enakomerno in nežno. Uživajte v pravem okusu hrane v lastni kuhinji.

Vakuumske folije za sous-vide so izdelane posebej za kuhanje, prenesejo visoke temperature do 120°C.

  • gurmansko kuhanje pri nizki temperaturi samodejno vzdrževanje enakomerne temperature sodoben dizajn
  • daljši čas kuhanja sous-vide

Preberite tudi

Sprostite se ob zimskih športih.

Sprostite se ob zimskih športih.

Slovaška je čudovita gorata država s številnimi dobro opremljenimi zimskimi središči. Ponujajo odlično okolje za sprostitev in šport z odličnimi snežnimi razmerami.

Kako izbrati pravo kuhalno ploščo?

Kako izbrati pravo kuhalno ploščo?

Opremite svoj sodoben dom s steklokeramično kuhalno ploščo ali varno indukcijsko kuhalno ploščo. Preizkusite inovativno, zabavno, enostavno kuhanje in veliko pametnih funkcij.

Kako ravnati z avtomobilom pred zimo?

Kako ravnati z avtomobilom pred zimo?

In ne pozabi! Bliža se še bolj zahteven del leta! Hladne zimske razmere bodo preizkusile vzdrževanje in videz vašega sopotnika.

Štedilniki in pečice za peko za popolno kulinarično doživetje.

Štedilniki in pečice za peko za popolno kulinarično doživetje.

Štedilniki in pečice so nujni pomočniki v kuhinji za pripravo okusnih, barvitih in odlično zapečenih jedi.

Moderne nape za elegantno kuhinjo.

Moderne nape za elegantno kuhinjo.

Instant grelniki vode za ljubitelje čaja in kave.

Instant grelniki vode za ljubitelje čaja in kave.

Ste ljubitelj klasične kave v lončku? Radi uživate v okusu in vonju čajev z vsega sveta? Sodobno gospodinjstvo ne more brez kotlička.

Sušilnice za kakovostno predelavo sezonskega sadja.

Sušilnice za kakovostno predelavo sezonskega sadja.

Odkrijte svet sušenja gob, sadja, zelenjave, zelišč in drugih živil. Vse leto imejte pri roki zdrave prigrizke brez kemikalij in konzervansov.

Kako izbrati aparat za kavo?

Kako izbrati aparat za kavo?

Postanite barista v domači kavarni. Pripravite kulinarično doživetje za svoje najdražje in prijatelje. Preizkusite tudi različne načine priprave kave.

Kako izbrati zamrzovalnik?

Kako izbrati zamrzovalnik?

Ali redno zamrzujete večje količine sezonskega sadja, zelenjave, rib ali mesa? Izberite najprimernejši zamrzovalnik za svoje potrebe.

Kako izbrati pomivalni stroj?

Kako izbrati pomivalni stroj?

Ali veste, da vsak program v pomivalnem stroju porabi manj vode kot ročno pranje?

Kako izbrati hladilnik?

Kako izbrati hladilnik?

Podaljšajte svež okus hrane, pijače in kuhanih jedi. Pregledno shranite svoje zaloge in prihranite osebni čas za druge družinske dejavnosti.

Kako varčevati z elektriko?

Kako varčevati z elektriko?

Poraba električne energije predstavlja pomemben strošek v družinskem proračunu.