Vrt pred zimo
29.09.2022 | Uredništvo

Vrt pred zimo

Vrt je ob koncu poletja običajno poln okusnega sadja, zelenjave in raznovrstnega sadja. Vrt pripravimo na jesensko tretiranje, da bo zimo preživel v dobrem stanju .

Pripravite se na presajanje, rezanje, sekljanje, prezimovanje, nego trate, gnojenje, predelavo in shranjevanje sadja in zelenjave. Ne pozabite prezimiti svojih vodnih rastlin v ribniku.

Praktični priročniki in knjige za vrtnarje vam bodo pomagali pri vsem. Pripravite tudi vrtno orodje in vrtno opremo .

Kaj pa snežna odeja? Pogrešate dobro lopato za sneg? Imate dolg dovoz ali veliko dvorišče? Zamenjajte svojo lopato za snežno frezo in se snega znebite profesionalno. Snežna freza se s snežno odejo spopade hitro in brez napora.



Ročno vrtno orodje

Ročno vrtno orodje

Kakovostno ročno vrtno orodje je osnovna oprema vsakega vrtnarja. Vedno je pripravljen za takojšnjo uporabo in ne bo razpadel že po prvi uporabi.

Vam kaj manjka na držalih za orodje in cevi ? Preverite svojo vrtno opremo in jo lepo pospravite v vrtne zaboje , vrtne omare ali vrtne hišice.

Naredite kvaliteten substrat za gredice. Za zbiranje uporabite vrtne košare , vreče , samokolnice in vozičke . Biorazgradljive odpadke odložite v kompostnike .

Se boš prerival? Pod lopo poiščite prostor za priročno vrtnarsko delovno mizo l. Zaščitite se in delajte z osebno zaščitno opremo .

  • ni potreben električni priključek, posebej primeren za delikatna in natančna dela na vrtu
  • zahteva dovolj časa in dobro telesno pripravljenost

Električno vrtno orodje

Električno vrtno orodje

Električna vrtna orodja so pomembna oprema za srednje in večje vrtove in sadovnjake. Boste obrezali drevesa in grmovje?

Različne vrtne električne žage in električne škarje za živo mejo bodo vaše delo pospešile in olajšale. Pripravljeni so za takojšnjo uporabo po priključitvi v električno vtičnico ali na podaljšek .

Kaj pa veje? Debele shranite v lesene rešetke za poletno peko na žaru. Za tanjše veje in rastlinske ostanke uporabite električne drobilnike. Nato lahko biomaso uporabite za kompostiranje.

  • olajša in pohitri delo na vrtu, možnost neprekinjenega dela, enostavno vzdrževanje in servis
  • zahteva priključitev napajalnega kabla na napajanje, kabel pogosto moti delo

Motorno vrtno orodje

Motorno vrtno orodje

Motorna vrtna orodja so nujna oprema za velike vrtove, sadovnjake in v gozdu. Uporabljajte jih kot profesionalci tudi za večurno delo. In ti si neomejen.

Nič več napajalnega kabla . Električna orodja vam bodo dala tudi več moči za večjo delovno obremenitev .

Z bencinskim kultivatorjem lahko enostavno pripravite tla za zimski počitek.

Pripravite zaščitno opremo , poln kanister bencina za zalogo in olje za mazanje verige.

  • možnost stalne neodvisnosti dela od električne energije
  • zahteva dobavo goriva in mazalnega olja, električna orodja zahtevajo vzdrževanje in servis po sezoni

Akumulatorsko vrtno orodje

Akumulatorsko vrtno orodje

Akumulatorska vrtna orodja so hit med orodji. Napolnite baterijo in na delo. Poiščite svojega najljubšega pomočnika.

Baterijska orodja skoraj ne potrebujejo vzdrževanja in servisiranja. Potrebovali boste rezervno baterijo , polnilnik in mazalno olje .

In vaše hobi delo se lahko začne. To je točno tisto, kar potrebujete za vzdrževanje vašega vrta. Izberite po potrebi.

  • orodje aku ne zahteva skoraj nobenega vzdrževanja in servisiranja
  • rezervna baterija za podaljšanje delovnega časa krajši delovni čas glede na kapaciteto baterije potreba po električnem priključku za polnjenje baterij

Vrtna gnojila in vrtna kemija

Vrtna gnojila in vrtna kemija

Že imate vrtne vozičke za gnojenje? Idealne so za površinsko uporabo gnojil na vrtu. Pripravite zemljo za prezimovanje dreves, grmovnic in trate. Oskrbite jih s potrebnimi hranili in organskimi gnojili .

Zaščitite jih pred plevelom, mahom ali škodljivci s kemikalijami in škropljenjem . Natančno dozirajte in razpršite. Izberite ročno , bencinsko ali baterijsko škropilnico .

Jesen, v mokrih dneh, je idealen čas za sajenje novih dreves in grmovnic. Že imate sadike in semena ? Ne pozabite na masažne kadi. Z njihovo pomočjo pravočasno pripravite zdrave sadike za vzpostavitev pridelka naslednje leto.

Z zaščitnimi premazi in laki obdelajte rastlinjake , tople grede , gredice ali razna zavetja . Podaljšajte njihovo funkcionalnost in življenjsko dobo.

  • povečanje pridelka, učinkovita zaščita pred škodljivci
  • kemikalije škodijo okolju

Preberite tudi

Zimske gume za varno vožnjo po mrzlih cestah

Verjetno ni več dvoma o nujnosti uporabe zimskih pnevmatik v težkih klimatskih razmerah zime. Splošno priporočilo je, da zamenjate zimske pnevmatike, če temperatura okolice pade pod 7 °C.

Domače pekarne za pripravo svežega kruha in peciva

Radi zajtrkujete svežo, hrustljavo rezino kruha ali toplo, dišeče pecivo? Potem si vsekakor priskrbite majhno domačo pekarno.

Kuhinjski roboti - zanesljivi spremljevalci pri kuhanju in peki

Odkrijte zanesljivega spremljevalca za vsakodnevno ali občasno kuhanje in peko. Postanite kreativni kuhar. Pripravite jedi z vsega sveta.

Lonci na pritisk za zdrave obroke, prihranek energije in časa

Obvladajte pripravo svojih najljubših jedi v delčku časa. Zdravo kuhanje na pari pod višjim pritiskom znatno skrajša čas priprave in s tem prihrani energijo.

Varčni televizorji za vse skozi vse leto

Sodobni televizijski sprejemniki so inteligentne, varčne SMART naprave za vsako gospodinjstvo. Bogate funkcije, ultra ploščat brezčasen dizajn, odlična slika in zvok so jih predodredili za vsakodnevno uporabo.

Izdelovalci jogurta - pomočniki za podporo naravne imunosti

Doma pripravite okusne probiotične jogurte s kakovostnim svežim ali suhim sadjem. Zagotovite si zadostno odpornost zahvaljujoč dobrim bakterijam, ki so bistvenega pomena za pravilno delovanje črevesne mikroflore.

Parni stroji za enostavno obdelavo in razkuževanje oblačil

Para zmehča in zravna vlakna v tekstilu ter tako zravna zmečkana oblačila in gube. Hkrati učinkovito dezinficira tekstil.

Kako izbrati najboljšo kavo?

Kava je ena najstarejših in najbolj priljubljenih stimulativnih pijač. Je okusen razlog za srečanja s prijatelji, za prijetno sprostitev in počitek.

Domače prekajevalnice za naravno konzerviranje in poln okus prekajenih mesnin

Dimljenje je poleg sušenja najstarejša oblika konzerviranja hrane. Priljubljene mesnice in predelave mesa so odlična priložnost za srečanje cele družine in prijateljev.

Čiščenje oken - učinkovito in moderno

Čiščenje oken, ogledal, tuš kabin ali raznih gladkih sijočih površin v domu je pogosto nočna mora. A počnite to učinkovito in sodobno.

Sprostite se ob zimskih športih

Slovaška je čudovita gorata država s številnimi dobro opremljenimi zimskimi središči. Ponujajo odlično okolje za sprostitev in šport z odličnimi snežnimi razmerami.

Kako izbrati pravo kuhalno ploščo?

Opremite svoj sodoben dom s steklokeramično kuhalno ploščo ali varno indukcijsko kuhalno ploščo. Preizkusite inovativno, zabavno, enostavno kuhanje in veliko pametnih funkcij.