Kako izbrati hladilnik?
15.11.2022 | Uredništvo

Kako izbrati hladilnik?

Podaljšajte svež okus hrane, pijače in kuhanih jedi. Pregledno shranite svoje zaloge in prihranite osebni čas za druge družinske dejavnosti.

Izberite glede na število družinskih članov . Velika družina potrebuje veliko hladilno zmogljivost . Ali živita kot par? Ali raje jeste zunaj? Manjši kombinirani hladilnik in zamrzovalnik je idealen za vas.

Pri izbiri velikosti in lokacije so bistvenega pomena tudi prostorske možnosti in zasnova doma. Izberite stilski ameriški hladilnik ali moderen vgradni hladilnik.

Strokovne informacije vplivajo tudi na vašo izbiro glede na porabo električne energije . Poiščite novo energijsko nalepko . Hladilnik razreda A bo imel najmanjšo porabo energije v kWh na leto. Ne spreglejte informacij o emisije hrupa v dB . Tiho delovanje bo cenjeno predvsem v manjših gospodinjstvih. Na nalepki so tudi podatki o prostornini hladilnega in zamrzovalnega dela. Dolgoletne izkušnje priporočajo prostornino okoli 80 litrov v hladilniku in okoli 30 litrov v zamrzovalniku na člana gospodinjstva.

Vrhunska antibakterijska površinska obdelava notranjosti hladilnika preprečuje rast bakterij in plesni

Zvočni signal odprtih vrat se oglasi, ko vrata niso popolnoma zaprta. Na zaslonu se prikaže nastavljena temperatura v notranjosti hladilnika.

Živite v višjem nadstropju brez dvigala? Velikost in teža hladilnika lahko omejujeta vašo izbiro. Naj vas teža 100 kg ali več ne preseneti.



Hladilniki brez zamrzovalnika

Hladilniki brez zamrzovalnika

Hladilniki brez zamrzovalnika ali tudi monoklimatski hladilniki so primerni za večja gospodinjstva. Uporabljali jih boste za shranjevanje velike količine hrane in pijače. In ni vam treba odmrzniti.

Ne pozabite na glavna načela . Hladilnik sodi v hladen prostor, bolj stran od radiatorja in sončnih žarkov. Odprite vrata za minimalen čas. Živila shranjujte po principu, da je spodaj hladnejše. Za pregledno shranjevanje uporabite zaprte škatle . Vakuumsko pakiranje je idealno   za daljšo ohranitev svežega okusa in arome.

Posebni predali za sveža živila se nahajajo v ničelnem območju, kjer se temperatura vzdržuje okoli 0°C. Funkcija prilagajanja vlažnosti optimizira vlažnost sadja in zelenjave glede na izbrani način.

Inteligentni hladilniki s številnimi pametnimi funkcijami vas bodo na primer opomnili, katerih živil zmanjkuje . Dopolnili bodo vaš nakupovalni seznam.

  • imajo velik prostor za hlajenje hrane in pijače ni jih treba odmrzovati primerni so kot drugi hladilnik primerni so za poslovne namene
  • manjša izbira modelov

Kako izbrati zamrzovalnik?


Hladilniki v kombinaciji z zamrzovalnikom

Hladilniki v kombinaciji z zamrzovalnikom

Najbolj popularen obstajajo hladilniki z zamrzovalnikom . Vse pametne funkcije hladilnika dopolnjuje zamrzovalnik.

Izberite pravo količino za hlajenje in zamrzovanje hrane. Optimalna uporaba je 80% prostornine.

Ločena vrata pri odpiranju hladilnika in zamrzovalnika preprečujejo nepotrebno uhajanje hladnega zraka iz drugega dela aparata.

Samo od vas je odvisno, ali boste izbrali kombinacijo z zamrzovalnikom nad ali pod hladilnikom . Dvokompresorski hladilniki z lahko ga odmrznete v zamrzovalniku in očistite posebej.

Zrak kroži v hladilnikih s funkcijo No Frost in ventilatorjem . Zmrzal na stenah in hrani je odpravljena.

Pametni kombinirani hladilniki imajo ločen nadzor temperature za hladilni in zamrzovalni del.

Se nameravate v prihodnosti preseliti? Izberite varianto z zamenljivim odpiranjem vrat . Njihovo odprtino lahko po potrebi enostavno obrnete v levo ali desno.

  • kompaktne mere za manjša gospodinjstva, manjša poraba energije, možnost izbire lokacije tudi izven kuhinje
  • manjši volumen

Vakuumski aparati za daljše shranjevanje svežih živil


Hladilniki

Ameriški hladilniki

Ameriški hladilniki

Ameriški hladilniki so s svojimi parametri, ogromno prostornino, nadstandardnimi dimenzijami in težo namenjeni enodružinskim hišam in veččlanskim družinam.

Kombinacija zamrzovalnika z ločenimi predali izboljša pregled nad njihovo vsebino. Ločeno odpiranje zmanjša uhajanje toplote iz predalov.

Vgrajen ledomat in drobilnik ledu sta praktična in elegantna.

Barvni zaslon v kombinaciji z umetno inteligenco vam ponuja številne funkcije. Hladilnik postane del pametnega doma. Funkcija TV je namenjena zabavi. Ali kdo zvoni? Povežite wi-fi kamere z monitorjem in imejte pregled nad vsakim kotičkom doma.

Monitor kot družinsko namizje je namenjen tudi vašemu načrtovanju, prikazovanju fotografij, zapiskov, nakupovalnih seznamov.

Integrirani glasbeni predvajalnik bo z glasbenim koncertom poskrbel za prijetnejše kuhanje.

Izberite svoj najljubši recept in ga pošljite prek Wi-Fi-ja s svojega mobilnega telefona neposredno v pametno kuhinjsko pečico.

Pri shranjevanju in odvzemanju živil se posodabljata tako vsebina hladilnika kot rok uporabnosti. Naj bo na vašem mobilnem telefonu na voljo spletni nakupovalni seznam . Glasovni pomočnik in upravljanje z glasom ali dotikom sta standardna.

Ste zaposleni s kuhanjem? Pozabi! Povezavo Bluetooth z mobilnim telefonom lahko uporabljate za prostoročno telefoniranje.

  • sodoben dizajn umetna inteligenca velika čista notranja prostornina
  • večja poraba, večja teža, večje dimenzije, potreba po strokovni montaži, potreba po vodovodu in odvodnjavanju

Prostostoječi hladilniki

Prostostoječi hladilniki

Prostostoječi hladilniki so univerzalna rešitev za vaš dom. Monoklimatsko ali kombinirano z zamrzovalnikom. Iščete značilen funkcionalni in oblikovalski element za   kuhinja? Belo, črno, barvno ali nerjaveče jeklo? Sanjate o ultra modernem ali zaokroženem retro stilu? Poskrbite za površinsko obdelavo. Pri nerjavečem jeklu vas lahko neprijetno presenetijo prstni odtisi.

Ali imate kuhinjo povezano z dnevno sobo? Potem bodite pozorni na hrup hladilnika . Uživajte v mirni sprostitvi ob glasbi in počitku.

  • možnost postavitve tudi izven kuhinje, možnost izbire barvne sheme, dizajna in retro stila, velika izbira velikosti

Vgradni hladilniki

Vgradni hladilniki

Vgradni hladilniki so namenjeni vgradnji v moderne in elegantne kuhinjske elemente. Poudarite čisto in neobremenjeno zasnovo vaše kuhinje z vgradnjo vseh aparatov. Pri hladilniku je treba zagotoviti zadostno kroženje zraka za odvajanje toplote. To zahteva izkušnje in strokovno namestitev.

  • ohranjanje nemotenega dizajna kuhinjske enote, nižji hrup
  • potrebna strokovna namestitev

Vgradni hladilniki

Namizni hladilniki, mini, retro hladilniki

Namizni hladilniki, mini, retro hladilniki

Namizni hladilniki so majhni in nezahtevni hladilniki. Kompaktne dimenzije so primerne za hotelske apartmaje, študentska stanovanja, pisarne ali vikende.

Strukturno je kombinacija hladilnika in mini zamrzovalnika. Hrano in pijačo lahko ustrezno ohladijo.

Opremite svoj moderen dom ali pisarno z barvitim retro hladilnikom v vintage dizajnu. Dobil boš   edinstven stilski dodatek.

  • nižja nabavna cena manjša poraba energije
  • majhna hladilna prostornina, višja raven hrupa, odsotnost sodobnih funkcij

Avtomobilski hladilnik

Avtomobilski hladilnik

Ohlajeno hrano in pijačo boste cenili tudi na poti, kampiranju ali na čolnu.

Prenosni avtomobilski hladilnik napajajte iz avtomobilske vtičnice 12V/24V ali 230V . Kompresorska tehnologija in kakovostna izolacija ohranjata pijačo hladno tudi več ur po izklopu električnega toka. Hrano, ki je ohlajena na sobno temperaturo, postavite v hladilnik.

Opremljeni s kolesi in gumiranimi ročaji bodo olajšali rokovanje na terenu.

Ali potujete z majhnimi otroki? Izberite prenosni hladilnik s funkcijo gretja . Njihovo najljubšo poslastico lahko preprosto segrejete na želeno temperaturo.

Uporabite možnost napajanja USB kjerkoli in kadarkoli iz power bank.

  • možnost prenašanja, možnost ogrevanja, možnost USB napajanja
  • manjši volumen hlajenja

Preberite tudi

Zimske gume za varno vožnjo po mrzlih cestah

Verjetno ni več dvoma o nujnosti uporabe zimskih pnevmatik v težkih klimatskih razmerah zime. Splošno priporočilo je, da zamenjate zimske pnevmatike, če temperatura okolice pade pod 7 °C.

Domače pekarne za pripravo svežega kruha in peciva

Radi zajtrkujete svežo, hrustljavo rezino kruha ali toplo, dišeče pecivo? Potem si vsekakor priskrbite majhno domačo pekarno.

Kuhinjski roboti - zanesljivi spremljevalci pri kuhanju in peki

Odkrijte zanesljivega spremljevalca za vsakodnevno ali občasno kuhanje in peko. Postanite kreativni kuhar. Pripravite jedi z vsega sveta.

Lonci na pritisk za zdrave obroke, prihranek energije in časa

Obvladajte pripravo svojih najljubših jedi v delčku časa. Zdravo kuhanje na pari pod višjim pritiskom znatno skrajša čas priprave in s tem prihrani energijo.

Varčni televizorji za vse skozi vse leto

Sodobni televizijski sprejemniki so inteligentne, varčne SMART naprave za vsako gospodinjstvo. Bogate funkcije, ultra ploščat brezčasen dizajn, odlična slika in zvok so jih predodredili za vsakodnevno uporabo.

Izdelovalci jogurta - pomočniki za podporo naravne imunosti

Doma pripravite okusne probiotične jogurte s kakovostnim svežim ali suhim sadjem. Zagotovite si zadostno odpornost zahvaljujoč dobrim bakterijam, ki so bistvenega pomena za pravilno delovanje črevesne mikroflore.

Parni stroji za enostavno obdelavo in razkuževanje oblačil

Para zmehča in zravna vlakna v tekstilu ter tako zravna zmečkana oblačila in gube. Hkrati učinkovito dezinficira tekstil.

Kako izbrati najboljšo kavo?

Kava je ena najstarejših in najbolj priljubljenih stimulativnih pijač. Je okusen razlog za srečanja s prijatelji, za prijetno sprostitev in počitek.

Domače prekajevalnice za naravno konzerviranje in poln okus prekajenih mesnin

Dimljenje je poleg sušenja najstarejša oblika konzerviranja hrane. Priljubljene mesnice in predelave mesa so odlična priložnost za srečanje cele družine in prijateljev.

Čiščenje oken - učinkovito in moderno

Čiščenje oken, ogledal, tuš kabin ali raznih gladkih sijočih površin v domu je pogosto nočna mora. A počnite to učinkovito in sodobno.

Sprostite se ob zimskih športih

Slovaška je čudovita gorata država s številnimi dobro opremljenimi zimskimi središči. Ponujajo odlično okolje za sprostitev in šport z odličnimi snežnimi razmerami.

Kako izbrati pravo kuhalno ploščo?

Opremite svoj sodoben dom s steklokeramično kuhalno ploščo ali varno indukcijsko kuhalno ploščo. Preizkusite inovativno, zabavno, enostavno kuhanje in veliko pametnih funkcij.